DHlogo_mobil

Anmälan till nyhetsbrev här nedan, ska användas när vi börjar använda "Mailerlite".

Detta är ett projekt som skulle kunna handla om katter.... men det gör det inte! Tassavtrycken nedanför är bara en fånig spaltavdelare. Detta projekt handlar om.......?

loading...

senaste nyheterna

2013

Under hösten startar ett samarbete mellan Drömmarnas Hus, Rosengårdsskolans fritidshem och Örtagårdsskolans fritidshem. Syftet med samarbetet är att öka möjligheten till kreativa uttryck för barnen i deras när miljö. Barnen från bägge fritidshem kan mötas på ett lustfyllt vis och tillsammans med fritidspersonal och Drömmarnas Hus pedagoger skapa något som är aktuellt för dem.  En gång i veckan med början i vecka 35 kommer varje fritids att träna dans och teater var för sig, för att sedan mötas i  gemensamma repetitioner och en produktion som spelas upp på Drömmarnas Hus. Finalen kommer att ske den 24/10 . Publiken är såklart elever från respektive skola.

Efter ett uppehåll under höstlovet startar period två som kommer att ha sin final precis innan jul.

Etiketter: fritidshem, rosengård

Sommarens hetaste nyhetsbrev laddar du hem HÄR.

Nu tar Drömmarnas hus ännu steg och är stolta att få arbeta med InnoCarneval Skåne 2014. Läs mer på www.innocarneval.se.

Nu är rapporten sammanställd. Ett år med Sumak. Ladda hem pdf HÄR.

Fritidshem från hela Malmö kommer till oss för inspirerande utedagar under fyra veckor i sommar. Malmö Naturskola som står bakom verksamheten har skapat ett inspirerande och lärorikt material och roliga aktiviteter! 

I år hålls ett specialläger för barn i väntan på asyl i samarbete med BIS/ BIV och organisationen IM (Individuell människohjälp). Under en vecka åker vi ut till skog och natur runt Fulltofta strövområde tillsammans. Vi hoppas att solen lyser extra fint på oss alla denna vecka! 

Tillsammans med CCE (Creativity Culture Education) har vi deltagit i bildandet av ett nätverk för organisationer och personer som delar samma syn på kunskap. Nätverket är till för alla som vill arbeta med kreativitet och lärande i och utanför skolan och blir är en mötesplats för erfarenhetsutbyte, inspiration, gemensamt lärande och kontaktskapande för nya internationella projekt. 22-24 maj lanserades ICE-net, International Creative Education Network i Vilnius.

ICE-net fokuserar på att lyfta fram den unika roll som kulturarbetare har i att utveckla kreativitet och skapande hos barn och unga. Hemsidan blir den digitala mötesplatsen där du kan bli medlem och delta i diskussioner om temat. Vi medverkade i Vilnius med en workshop om ”upplevelsebaserad äventyrspedagogik i utomhusmiljö” som 

Sedan april 2012 har Drömmarnas Hus tillsammans med CCE (Creativity Culture Education) deltagit i bildandet av ett nätverk för organisationer och personer som delar samma kunskapssyn och som vill eller redan arbetar på olika sätt med kreativitet och lärande både i skolan eller utanför skolan. Nu har arbetet kommit fram till lanseringen av nätverket och det sker med ett stort forum i Vilnius i Litauen. ”International Creative Practitioners Forum” 22-24 majblir en mötesplats fylld av workshops med konstnärer/kulturarbetare som delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. Fokus blir att skapa möjligheter till samarbete, dela erfarenheter och nätverkande. ICE-net fokuserar på att lyfta fram den unika roll som kulturarbetare har i att utveckla kreativitet och skapande hos barn och unga.

Under forumet lanseras nätverkets hemsida som blir den digitala mötesplatsen för alla som har ett intresse i koppling kultur och lärande. http://icenet.ning.com/

Drömmarnas Hus medverkar i forumet med en workshop om vår verksamhet ”Äventyret”   

Drygt 530 strålande glada förskolebarn från Rosengård samt medföljande lika glada personal samlades den 4 juni i parken bredvid Drömmarnas hus för den traditionsenliga årliga Musik- och picknick dagen! Solen strålade och på scenen stod Gitte Pålsson med band. Med sig hade Gitte också Frank Madsen från terrariet i Malmö Folkets park som i sin tur hade med sig en massa spännande djur varav bl a en gigantisk albinopytonorm, vilken blev mäkta populär bland såväl barn som vuxna. Detta var givetvis passande då alla låtar handlade om just dessa djur och hur de fungerar. Som vanligt fick Gitte och bandet igång alla barn med sång och dans så det var en ren fröjd att se hur hela parken gungade av liv och rörelse!  

Måndag-torsdag, klockan 09.30-11.00, den 24-27 juni. Vi bygger konstverk med inspiration av trädgården. Här kan du träffa kompisar, tillverka dockor och spela dockteater. Alla som är 6-12 år är varmt välkomna till sommarlovskul med oss i trädgården!

Bor du i Rosengård? Torsdag 20 juni åker vi till Fulltofta naturcentrum för traditionellt firande med lek, musik, dans och ponnyridning! Bussar avgår från Drömmarnas hus klockan 10.00. Hela dagen är gratis! Du som vuxen anmäler din familj i receptionen. Ladda ner mer info här.

Sumak avslutas nu med pukor och fanfarer! I en fartfylld spridningskonferens i 3 akter kommer resultatet och lärdomarna av vårt årslånga mångfaldsprojekt att både höras, synas, upplevas och kunna smakas på. Arbetar du idag med mångfaldsfrågor och vill veta hur du får med dig hela organisationen i ett inkluderande förändringsarbete – missa inte denna fantastiska final den 13 juni. 

Avslut med flaggan i topp!
Drömkören har nu drivits i tre år på Drömmarnas Hus och vi har arbetat med musik, röst, rörelse och framför allt med de ungas eget skapande. Nu går projektet mot sitt slut och avslutar med två fantastiska framträdanden. 


Paragraf arton 
28 maj framförde Drömkören en 10 minuters performance, på en oväntad plats inför en ovetande publik på Malmö Stadsbibliotek. Föreställningen handlade om utanförskap och om att leva som papperslös och under utvisningshot. Texter, musik och sceniska uttryck har arbetats fram av ungdomarna själva och bygger på deras egna berättelser. Titta på klippet här. 

Avslutningskonsert på Barnens scen 
Under Drömkörens tre år har våra deltagare skrivit många texter och mycket musik har skapats. Sånger som handlar om kärlek, arga franskalärare, drömmar, rädsla och egenmakt. Nu har vi gjort ett urval av alla sånger som vi vill framföra för dig. Onsdag 5 juni kl. 18:30 

Skånes dansteater

 

I höstas visades Melody maker - Katlego vid endast ett tillfälle. Nu finns det chans att se den populära föreställningen igen! Den 17 maj klockan 19 och den 19 maj klockan 16 visas den återigen på Skånes Dansteater.

Under hösten 2012 arbetade Melody Putu, dansare och koreograf på Skånes Dansteater tillsammans med 20 deltagare från Drömmarnas Hus, Kulturcentrum Skåne och Aktiva Tjejer i ett unikt dansprojekt som mynnade ut i en offentlig föreställning. Föreställningen som heter Katlego handlar om att överge sin feghet och våga följa sina drömmar.

 

"Jag tillhör inte dem som behöver övertygas. Ända sedan jag tappade andan till Ulf Gadds uppsättning av Stravinskys "Våroffer" på Göteborgsoperan 1998, har jag erkänt dansen som den konstform som kan beröra mig allra djupast. Men jag är ändå förvånad över att den kunde knocka mig så fullständigt som "Katlego" på Skånes Dansteater förra söndagen... /.../

 

/.../ där de tekniska färdigheterna och kropparna blir oväsentliga - där det inte handlar om hur väl man utför en rörelse, utan att man vet varför man gör den, och lyckas visa att den är nödvändig. Då kan en ryckig förflyttning av en arm i en rullstol bli oändligt mycket kraftfullare än ett fulländat men slentrianmässigt lyft i Svansjön. Då blir rörelserna ord som flyger långt över förnuftet och träffar mitt i känslorna. Det handlar förstås också om självförtroende. Att erkänna sin rätt att ta plats, inte bara på scenen. Att vara medveten om att man inte är ensam i ensemblen och samhället, utan en del av en helhet. Då tränger dansen plötsligt ut ur sig själv, och börjar istället handla om vad det är att vara människa." Tor Billgren, Sydsvenskan.

 

Detta var första gången som dessa grupper samarbetade och i föreställningen Katlego möts de tillsammans på scenen.

ladda hem (5Gb utrymme)

hör vår senaste inspelning

RSS från Barnteaterakademin


Laddar innehåll...

direktsändning från mobil

Lägg till din egen HTML-kod här.

här är den nya replokalen

Klicka HÄR för repetitionstider och turnéplan. (endast medlemmar, lösenord)

länkar

Naturligtvis kan man ha länkar i textform också, både till undersidor och externa sidor.

 

VÅRA VÄNNER

BLA BLA HEMSIDAN

PRESSKLIPP

Projektledaren berättar

BILDER

 

1024 X 702 100dpi i fullbredd

EN INBÄDDAD WEBBSIDA -TEST-

vad tycker du om detta?

  • pidder • 14 december 2012 16:37:09
    jo, men det var ju kul!!!

kontakt


En SWF-test