DHlogo_mobil

NYHETSBREV SEPTEMBER 2023

Så är vi alla tillbaka och verksamheterna drar igång!

Redan NU PÅ LÖRDAG öppnar vi med en familjelördag, där man kan få prova på våra olika kurser, som drar igång. Läs nedan.
Vi ska också ut till Skåneskolor med flera olika workshopar. Det finns fortfarande plats kvar, kolla under "skola".

Låt hösten komma..... men gärna långsamt!

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Prova på - lördag den 26 augusti
Nu på lördag, den 26 augusti kl. 13-15, hälsar vi alla intresserade varmt välkomna till vår Familjelördag, här på Drömmarnas hus!

Denna gång bjuder vi in till ”Prova-på-workshopar” i alla de konstformer vi erbjuder i våra kostnadsfria kvällskurser. I vanlig ordning bjuds alla besökare på gratis fika.

Hoppas vi ses här på Drömmarnas hus då!

Höstens kurser
Nu är det hög tid att skicka in en intresseanmälan till höstens alla fina och kostnadsfria kvällskurser som Drömmarnas hus erbjuder.
Vi har kvällskurser mån-fre och man kan välja mellan olika inom dans, teater/drama, konst och cirkus/akrobatik.

Så tveka inte, gå redan nu in och skicka iväg en intresseanmälan, HÄR.

PS: Lördagen den 26 augusti kan du komma hit mellan
klockan 13-15 och prova på de olika kurserna.
Kurserna är GRATIS och vänder sig till ALLA barn i Malmö.

Workshopar regionalt
Vi startar detta läsår med fyra bokningsbara workshopar. Tre med inriktning konst och en med teater. Dessa går att anmäla intresse för nu direkt, medan det finns tillfällen kvar. Under terminen kommer vi även ta fram ytterligare en workshop, som vi presenterar så snart den är färdigutvecklad. 
Det kommer bli en härlig termin och vi ser fram emot att få träffa "gamla" vänner och lära känna nya skolor och sammanhang.

Vi ses ute i regionen.
Hälsningar/ Jafer, Luz, Anna, Sanne och Kristian

Vi gör Skapande skola
Läsåret drar igång med många härliga projekt och möjligheter.
Vi på drömmarnas hus ser fram emot planerade skapande skolaprojekt och de som dyker upp under läsårets gång. Än är inte hela vårt läsår fyllt, utan det finns utrymme för ytterligare skapande skolaprojekt.

Så om ni är intresserade, hör av er, så utformar vi ett kreativt projekt utifrån era önskemål. 

Vi har grundkoncept som är färdiga, eller så skapar vi tillsammans med er något unikt för er skola, årskurs eller klass. Välkomna med intresseanmälningar, så utformar vi ett roligt och givande skapande skolprojekt tillsammans. Länk info/ anmälan

HörMig! - stumfilm
Nu är vi i full gång med att planera inför höstens spännande arbete i Simrishamn. Vi kommer varje tisdag, med start den 5 september att få träffa vår nya ensemble från olika Dagliga verksamheter, i det fina allaktivitetshuset i Gärsnäs. Parallellt pågår även klipp och redigering av Sjöbofilmen och en hel massa annat spännande arbete. Vi längtar nu efter att få träffa alla nya deltagare från Simrishamn!

Du har väl förresten inte missat de fina artiklar/reportage som publicerades om projektet, precis innan och under sommaren? I så fall får du en ny chans här.

SR P4, Radio Malmöhus: länk här (det finns också längre inslag från sändningen Eftermiddag i P4 Malmöhus 230615 kl:15.00. 8:29 minuter in i streamen)
Skånska Dagbladet gjorde ett reportage,
liksom SVT-Kulturnyheterna, den 11 juli.

Förskolor får uppleva dans
Vi är väldigt, väldigt glada att kunna erbjuda förskolor i Rosengård dansföreställningen " Mitt lilla stora rum" med Memory Wax. Det blir på Drömmarnas hus, en hel vecka i september!
Ett fin-fint samarbete mellan Memory Wax och Drömmarnas hus, som ger fler barn i förskolan tillgång till kultur i sitt närområde.
Mer info kommer!

Malmöfestivalen- vi var där
Under två härliga dagar som mestadels badade i sommarsol, var Drömmarnas hus på Malmöfestivalen. Här fanns våra konstnärer/pedagoger Jafer & Sarah som bjöd in besökarna till konstworkshop kopplat till en spännande installation. Utöver detta fanns också våra cirkusartister/pedagoger Maria & Carolina på plats. De bjöd in alla barn till att få prova på olika cirkusdiscipliner. Vi är så glada över att få ha träffat så många glada och kreativa barn (och vuxna). Så stort tack till er alla och inte minst till Malmöfestivalens Barnland, för ett fint arrangemang! Hoppas vi ses snart igen!

Sommarverksamheten
Vi vill passa på att tacka för de fina möten vi fick under sommarens workshopar med Superhjälte-tema runt om i Regionen. För oss nya elever och nya mötesplatser i form av såväl skolor som bibliotek.

Tack för ett underbart bemötande och hoppas att ni fick en härlig ledighet efter vårt besök, vi ses igen nästa lov.

Luz Rivas Luz Rivas

Möt Luz Rivas
I vårt arbete med att synliggöra Drömmarnas hus arbete med barnkonventionen, frågade vi våran Luz, om hon skulle kunna göra illustrationerna...?. Vi har enats om 5 artiklar som Drömmarnas hus arbete alltid utgår ifrån.
Så fem bilder blev det och här kommer den första.


Vem är du?
Jag är konstnär och illustratör parallellt med mitt arbete som kulturpedagog på Drömmarnas hus. 

Vilken riktning har du på ditt bildberättande?
I stort skulle jag säga att jag är poetisk i mitt bildberättande där vardagsliv och natur är det som mest inspirerar mig. Enkla saker som strukturen på en sten, rörelsen i ett hav eller i ett par händer.

Hur ville du illustrera de olika artiklarna i barnkonventionen?
I detta uppdrag var det viktigt för mig att få till en magisk känsla, en sagovärld och något lekfullt. Detta då det är viktiga saker som ska tillgängliggöras för yngre människor.

Vilka tekniker använder du?
Jag arbetar såväl med akvarell, fineliners som tusch här. Även om man har ett tydligt mål i ett uppdrag, så börjar jag alltid bara med att gå på känsla.
Efter ett tag kommer tydliga berättelser bakom varje bild, jag visualiserar deras liv och känslor.

Ny artikel och bild i nästa utskick.

Barnkonventionen artikel 2:
Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ingen får diskrimineras. 

Luz tankar och inspiration till bilden:
Solidaritet, att kollektivt ta ansvar för att alla är inkluderade och mår bra. Oberoende av ålder, klass, etnicitet eller tidigare erfarenheter.
/Luz Rivas

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA