Aktuella projekt i skolan

FÖR FRITIDS, FAMILJ

Workshop för F-3
10 tillfällen i januari - februari 2020.
Anmälan här.

Snart vuxen

På väg! PÅGÅENDE - EJ BOKNINGSBAR
Vi gör rollspel direkt i klassrummet.
Läs mer här.

Värdegrund för åk 3-5

Mina Sidor ver. 3.0 AVSLUTAD
...en workshop om värdegrund
För åk 3-5 i Skåne (utom Malmö).  Läs mer här.

MISSA INGET!
Jobbar du med barn i skola eller på fritid? Prenumerera
då på vårt specialutskick för olika skolgrupper.
KLICKA HÄR

Skäddarsytt för din skola

Skapande Skola
Är ni en skola som söker en kunnig kulturaktör att samarbeta med?       Mer info här.

ÄVENTYRLIG SAGORESA

Sjärnslukaren AVSLUTAD
90 minuter äventyrlig sagoresa för hela klassen. Girighet - samarbete och mod, handlar det om.

Infoblad för utskrift

Printa ut
Drömmarnas hus i skolan. Infoblad 3.1 mb JPG

INNOCARNIVAL 2020 - preppers

InnoCarnival 2020. FULLBOKAD

Mer info här.

Dramatisera/visualisera

Se och Berätta AVSLUTAD
Heldag med allvar och skratt. Se problem och visualisera inför diskussioner. År 4-6. Mer här.

Samverkan med PI

Jag - Vi - Är AVSLUTAD
Värdegrundsarbete som avslutas med ett gigantiskt kollektivt konstverk. Läs mer här.

Över 20 år i skolan

Vi har gedigen erfarenhet, många kontaktnät och goda referenser från vårt mer än 20-åriga samarbete med skolorna. Med åren, utifrån erfarenheter, utifrån behov utvecklar vi ständigt bättre arbete för att elever och lärare ska uppleva oss som en mycket bra resurs! Vi har en fantastisk personalkår med konstnärer, dramapedagoger, äventyrspedagoger, filmpedagoger, skådespelare, dansare med fler som arbetat länge tillsammans och utvecklat riktigt bra sätt där att alla känner sig som medskapare, från lärare till elever! Och inom alla årskurser. Vi ger ut lärarhandledningar och inspirationsskrifter om lärprocesser, allt för att sprida våra kunskaper och arbetssätt.

Hur jobbar vi i skolan?

Våra arbete med klasser bygger på kreativitet och interaktivitet. Ibland använder vi oss av dramaprovokationer och dramaövningar – andra gånger av naturen eller av texter, bild, team building eller kanske konst. Varje skolsamarbete är unikt och genom dem skapar vi verktyg för klasserna och lärarna att arbeta vidare med. Vi skapar verktyg som låter de unga själva delta och vara med. Vi arbetar ständigt med att utveckla nya former för samverkan mellan kultur och skola, där vi för in kreativa lärprocesser på ett djupare och långsiktigt plan än vad som oftast är fallet. Lärarna och eleverna får verktyg att arbeta med och vi lämnar en verktygslåda efter oss för er att undersöka på egen hand. Vi visar hur läroplanen kan uppnås med hjälp av kulturen eller naturen och för samman olika konstformer som eleverna får möta och utveckla. Vi skapar möten mellan institutioner och kulturorganisationer.

Region Skånes kulturpris, Kulturpaletten 2014
"Drömmarnas Hus premieras för sina konstnärliga och pedagogiska processer med, för och av barn och unga. Med sin tilltro till unga människors skaparkraft och med lyhördhet för deras behov visar de på nya vägar för barn- och ungdomskulturen i Skåne."
Läs mer på Region Skånes sida, här.

Vinnare av kunskapspris 2010

År 2010 mottog Drömmarnas hus NE:s kulturpris i kategorin SKOLA. 2012 arbetade Drömmarnas hus i 15 olika skånska kommuner och med 67 skolor. Har du idéer eller vill beställa något speciellt för din klass? Vi är öppna och nyfikna! Läs mer om våra priser här.