DHlogo_mobil

NYHETSBREV SEPTEMBER 2022


NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Så har hösten startat. Men det är riktigt härligt att värmen hänger kvar ett tag till!

Nyhetsbrevet ser annorlunda ut, eller hur? Vi har lämnat vårt gamla verktyg och testar ett nytt, MyNewsdesk i kombination med vår egna hemsida. Utskicket kommer antagligen att byta utseende ett par gånger, tills allt känns bra och smidigt för alla.

Skolerbjudande ändrar rutiner
Vi passar samtidigt på att förenkla administrationen kring de olika utskicken vi har. Vi har ju detta allmänna utskick varje månad. Utöver det har vi flera olika specialutskick, som går till olika skolor, i eller utanför Malmö. Likaså med fritidshem. Dessutom, så har vi olika utskick för olika årskurser.

NYTT FÖR SKOLA/FRITIDS
Vi slår nu samman alla årskurser till ett utskick. Det blir alltså F-9 skolor utanför Malmö och F-9 skolor i Malmö. Samma sak med fritidshem utanför, eller i Malmö. Alla skol/fritidserbjudande presenteras såklart även här i månadsutskicket, högt upp, fast oftast lite senare.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på www.drommarnashus.se/hem/nyhetsbrev.
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

KLICKA PÅ  BILDEN - KURSSIDAN KLICKA PÅ BILDEN - KURSSIDAN

Ännu fler kvällskurser
- nu gör vi planeringen

Vi utökar våra kvällskurser under hösten, anmäl dig nu!
Inför kommande höst så har vi valt att utöka våra kvällskurser. Detta för att kunna bereda plats för ännu fler barn och unga i takt  med att efterfrågan, till vår stora glädje, ökat.


Anmälningarna har redan börjat trilla in, så missa inte chansen att anmäla dig/ditt barn så snart som möjligt, för att säkra upp en plats!
Vårt kursutbud samt hur anmälan går till hittar du HÄR.

Familjelördag

Lördagen den 17 september kl. 13-15 bjuder Drömmarnas hus in till en ”Familjelördag”. Och vad är då det? Jo, då öppnar vi våra lokaler för intresserade malmöfamiljer och bjuder på en hel del ”Prova-på aktiviteter”, men också på en och annan scenisk överraskning. Så skriv redan nu upp dag och tid i almanackan.

Varmt välkomna!

KLICKA PÅ BILDEN - SKOLWORKSHOPAR KLICKA PÅ BILDEN - SKOLWORKSHOPAR

Erbjudande Skolpedagogiskt i Skåne

Intresseanmälan för höstens workshop finns nu på hemsidan.
Nytt för terminen är Akvarulle,
en konstworkshop där vi utgår från akvarellens uttryck.
iBox finns också som valbar workshop.

After-school på Rosengårdsskolan startar upp höstterminens verksamhet.

Nu när skolorna startar upp höstterminen, startar givetvis också Drömmarnas hus upp sin verksamhet på Rosengårdsskolan.

Vi fortsätter med våra konstworkshops på tisdagar samt akrobatik-dans på fredagar. Vi är tacksamma för att få fortsatt förtroende från såväl stiftelsen Momentum Malmö som Rosengårdsskolan och ser fram mot att få möta alla fina elever. Nu kör vi!

KLICKA PÅ BILDEN - HÖR MIG HEMSIDA KLICKA PÅ BILDEN - HÖR MIG HEMSIDA

Hör mig! - stumfilmsprojektet

Terminen har börjat med sol och värme, minst sagt! Med det, har vi såklart också börjat arbeta med Hör mig! igen. Semestern har satt sina spår men hittills har vi lyckats bli klara med både rekrytering, manus, inspelningsplatser och inspelningsschema. Check!

Det ska bli fantastiskt kul att sätta igång med inspelning, speciellt med det filmteamet vi har äran att få jobba med. Vi vill välkomna Björn Wahlström, Stephanie Madsen, Elisabeth Jeansson och Henriette Berndsen till vårt fina projekt!

Den 29/8 ses vi för första gången alla tillsammans, pedagoger, skådisar och filmteam. Spännande! Efter några veckor med rep och stöt och blöt, spelar vi in i vecka 37. Det ser vi verkligen fram emot!

Hör barnets röst
Tack till alla, vilken succé!


Tredje gången gillt, så hände det och JAAA, vi gjorde det! Nu när vi startat upp höstens verksamheter. så går det inte att låta bli att blicka tillbaka till Premiären av föreställningen Hör barnets röst. Tillika premiär av Sommarscen Malmö, som gick av stapeln lördagen den 18 juni. Tänk att hela helgen blev precis så bra som vi trodde, vilken succé!

Vill nu återigen tacka alla som gjort detta möjligt, så ett stort och varmt TACK till:

- alla våra fantastiska samarbetspartners:
Kulturskolan & El Sistema, Skånes Dansteater,
Malmö Sommarscen och Malmö Opera!

- våra finansiärer:
Malmö Stad, Victoriahem, MKB fastighets AB och Stiftelsen Momentum Malmö, samt Exakta och Heimstaden som stöttat oss på olika sätt med trycksaker respektive lokaler.

- ALLA i den runt 120 personer stora ensemblen inklusive musikerna samt det konstnärliga och tekniska teamet. Ni är bäst!

- all härlig publik som kom och såg föreställningen

- sist men inte minst stort tack också till alla Drömmarnas-husare som gjorde ”allt det där runtomkring”, för att föreställning, logistik och spelplats skulle fungera på bästa möjliga sätt.

Mer om föreställningen HÄR

KLICKA PÅ BILDEN - ARBETSFÖRMEDLINGEN KLICKA PÅ BILDEN - ARBETSFÖRMEDLINGEN

Anställningar - Vi söker…

Inför en intensiv hösttermin har vi i skrivandets stund en annons på platsbanken. Det ska bli spännande med ny kompetens här i huset och runt om i arbetet med skånes skolor.

KLICKA PÅ BILDEN - SKAPANDE SKOLA HEMSIDA KLICKA PÅ BILDEN - SKAPANDE SKOLA HEMSIDA

Skapande skola - vilka är klara i höst?

Vi rivstartar höstens skapande skolaprojekt på Hyllievång-skolan, där vi flyttar in under augusti och september månad.

Därefter kommer vi bland annat att arbeta med Bergaskolans grundsär och Videdalsskolan med flera i Malmö.

Svalövs skolor kommer också stå på besökslistan under detta läsår, som kommer bli ett år där skapande skolaprojekten avlöser varandra.

Sommarverksamhet - Sommarrum
Tack till alla.

Det är med ett leende som vi tittar tillbaka på våra två veckor av sommarverksamhet, där vi tillsammans med fritids runt om i skåne genomförde konstworkshops.

Vissa sticker dock ut... Trydes scoutstuga på Nybrostrand t.ex. Att ha havet som fond, med härligt gassande sol. Men rulltårtan som eleverna från St Olofs bakat och bjöd på, förgyller.

Tack till alla elever och all fritidspersonal som gjorde sommarveckorna till ett rent nöje!

En trotjänare slutar

8 juli var sista dagen på Drömmarnas Hus för Liza. Det har varit tjugotre fantastiska år som hon har varit vår regissör, teaterledare, skådespelare, manusförfattare, konstnärliga ledare och mycket, mycket annat.

Dagen till ära gjorde vi i personalen ett privat inomhus-Äventyr till Liza, med utmaningar och upplevelser. Det blev både skratt och tårar. Vi är glada för Liza´s skull, som nu fortsätter sitt kall inom området barn och kultur på Teater Sagohuset i Lund.

Tack Liza och all lycka till! Vi ses igen!

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt när vi har olika arrangemang.

Skola/fritids-utskick skickas när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA