DHlogo_mobil

NYHETSBREV OKTOBER 2022

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Nyhetsbrevet ser annorlunda ut..? Vi har lämnat vårt gamla verktyg och testar ett nytt, MyNewsdesk i kombination med vår egna hemsida. Utskicket kommer antagligen att byta utseende ett par gånger, tills allt känns bra och smidigt för alla.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Höstlovsverksamhet i Drömmarnas hus
Under årets höstlov (måndag-torsdag) kommer vi att erbjuda både dans och cirkusverksamhet i Drömmarnas hus! Alltid GRATIS!

Höstlovsverksamhet i regionen
Under höstlovet kommer vi ge oss ut på turné. Vi kommer besöka kulturhus och bibliotek runt om i Skåne med konstworkshops.

Två team kommer att resa för att möta fritidselever och fritt inbjudna elever. Intresset har varit stort och vi ser fram emot nya samarbeten och bekantskaper.

Skolpedagogiskt i regionen
Akvarulle och iBox för år 2-9 i hela Skåne
Terminens bokningsbara workshopar är nu i full gång och våra nya kollegor är introducerade och varma i kläderna. Tre dagar i veckan genomför vi dessa workshopar, hösten är i stort sett fullbokad, men intresseanmälan är öppen. Hinner vi inte komma i höst, så tar vi det på andra sida året.

Intresseanmälan HÄR

Familjelördagen blev en succé
Så glada vi blev över att få träffa alla de som besökte vår Familjelördag den 17 september! Över 100 besökare fick prova på cirkus, dans, konst och teater samt ta en gofika i vårt provisoriska café.

loading...

En familjelördag till !!!
Detta väckte verkligen mersmak, så den 19 november kl: 13-15 blir det en NY familjelördag med okänt innehåll !  Skriv in i kalender!
Mer info kommer, följ oss på FB, Insta eller kolla in vår hemsida.

Nya kollegor
Under perioden 22/9 till 9/12 kommer vi ha två nygamla kollegor Oscar Steen och Anna Brag. De kommer att arbeta onsdag - fredagar i höst.

Anna kommer till att börja med följa med Jafer ut i regionen och genomföra i Akvarulle, Anna är en etablerad konstnär och har undervisat på Malmö universitet. Deras första turnévecka går till Malmö, Trelleborg och Lomma.
Oscar kommer till en början följa med Kristian och workshopen iBox, där Oscar kommer stå för fotograferingen. Efter det blir det Svalöv och arbete med kommunens alla mellanstadieelever i ett filmprojekt, där eleverna skapar kortare filmer som Oscar redigerar. Oscars kompetens ligger inom filmproduktion, livestreaming, fotografi och scenkonst.

Skapande skolaprojekten
7 oktober blir det utställning!
Hyllievångskolans alla elever avslutar då sitt skapande skolaprojekt. Vi fyller skolbiblioteket med konst, högt och lågt!

Vi kommer även att genomföra skapande skola i Svalöv, Bergaskolan och Videdal under höstterminen. Så det kommer att redovisas fler spännande projekt, innan vi tar julledigt. Skapande skola HÄR

Hör mig!
Nu är vi inne i vårt första projektårs mest intensiva period. Det handlar således om FILMINSPELNING! Hittills har allt gått otroligt bra och vi kan redan nu känna att vi har något mycket bra på gång här. Det blir sååå vackert och vi har det himla roligt och fint på vägen.

Vi har verkligen världens bästa skådespelarensemble, filmteam och samarbetspartners, så…vad kan gå fel !? Nu väntar ytterligare tre veckors inspelning, därefter ska filmen klippas och redigeras. Vi kan knappt bärga oss inför att få se slutresultatet…

Mer om HörMig HÄR

Kvällskurser igång
Nu har alla kvällskurser startat och det är underbart att få se alla fina barn och unga i huset igen!

Det finns fortfarande några få platser kvar på vissa av våra kurser, så än finns chansen att anmäla sig! Eller säkra en plats inför vårterminen. Är bara att gå in på vår hemsida och anmäl ditt intresse där, så hör vi av oss.

Som vanligt är ALL vår verksamhet för barn kostnadsfri.

Momentum igång
Det fina samarbetet med Rosengårdsskolan och stiftelsen Momentum är också det, (igång för fulla muggar).

I vanlig ordning kör vi konst på tisdagar och akrobatik – dans på fredagar. Detta i direkt anslutning till avslutad skoldag. Vi är så glada för att vi får fortsätta med detta fina och viktiga uppdrag.

Barnrättsutbildning igång
Den 30 augusti kunde vi äntligen starta vår efterlängtade Barnrättsutbildning.

En utbildning som vi genomför tillsammans med Unga Malmö Stadsteater, Teater Sagohuset och Malmö Operaverkstad med stöd från Kultur Skåne. Ciceron vid våra träffar är den superduktiga Sylvia Carlsdotter, som är en rutinerad utbildare inom Barnkonventionen och Barnrättsfrågor. Vår första träff blev toppenbra och vi ser redan fram mot nästa träff, som sker den 14 oktober.

Rosengårds bibliotekspersonal på skulpturparksbesök
Den 7 september hade vi en fin och extra rolig visning av Barnens Skulpturpark. Då kom nämligen hela personalstyrkan från Rosengårdsbiblioteket på besök, enkom för att få en sådan visning.

För visningen svarade Jafer och Ann-Marie, som båda arbetat med projektet Vi på DH är alltid lika stolta över att få visa upp den fina skulpturparken. Det blev ett fint möte med många spännande samtal på vägen.
Boka visning av Barnens Skulpturpark HÄR

Läxläsning - After School
Det känns superkul att FC Rosengård åter startat sin viktiga läxläsning hos oss på måndagarna! Så glada att ha er som våra grannar:-)
#Vi hjälps åt #goda grannar #FCRosengård

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt när vi har större arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA