DHlogo_mobil

NYHETSBREV mars 2023

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Våren är äntligen här officiellt. Alla kurser och bilar rullar på och solen tittar fram.
Vi presenterar två nya och olika workshopar för skolor och fritids samt en ny lovworkshop. Det här blir bra...!

Men den största nyheten är nog att Rosengård och Malmö fått ett nytt bibliotek, Nya Biblioteket. Här kommer många olika  samarbeten att spira och växa. Vi kommer så klart att medverka så mycket vi kan! Vi är såååå glada för detta vackra hus, som kommer att rymma så mycket. Se notisen längre ner.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Cirkuslek på fredagar kl. 13.00-13.45
...
för barn 3-6 år samt för förskolegrupper

Vi vill slå ett slag för att vi varje fredag kl. 13-13.45, erbjuder Cirkuslek, för de lite yngre barnen i åldern 3-6 år, här på Drömmarnas hus.

Våra två superduktiga cirkuspedagoger Maria och Carolina, finns då på plats och bjuder in till ett lekfullt cirkuspass. Vi tar här också emot bokningar av förskolegrupper på max 10 personer/pass.

Vid intresse anmäl eller boka HÄR. Varmt välkomna!Workshopar i skolan
Under våren och försommaren erbjuder vi inte mindre än FYRA olika workshopar i regionen.

iForm, Akvarulle och iBok... Men också en ny Teater-Film-workshop. Under en dag skapar eleverna eget pjäs- eller sketchmaterial, som vi filmar och visar upp för klassen, som avslutning på dagen.
 

www.drommarnashus.se/skola

Kvällskurser
Efter ett kort uppehåll under sportlovet, i kursverksamheten, fortsätter vi nu med alla kvällskurser. Glädjande nog, har vi i princip full beläggning i de flesta av våra kvällskurser. Det finns dock några platser kvar i teatergruppen, som vi har på tisdagar kl. 16-17.

Men är du intresserad av någon fullsatt kurs, tveka inte att anmäla dig ändå. Vid tillräckligt många anmälningar skapar vi fler grupper. Vi har också en aktiv reservlista!

Du anmäler ditt intresse HÄR!

Påsklovsworkshop för fritidshem - Ljudteater
En djupdykning i ord och ljud. ett ljudlandskap utformat av eleverna.
Eleverna skapar tilsammans med oss berättelser fyllda med ljud ord och stämmningar, allt utifrån elevernas egna fantasi och kreativitet.

Vem? Fritidshem åk 1-4
Längd:  90 min
När: Påsklovsveckan måndag-torsdag
(ingen anmälan ännu)

På G… Nya skapande skolaprojekt
Det kommer fler Skapande skolaprojekt på vår egen scen under våren. Klagshamnsskolan kommer på besök med två årskurser.

Vi kommer även ta oss till Österportskolan för ett utomhuspedagogiskt/ äventyrspedagogiskt Skapande skolaprojekt, med teater i sikte.   drommarnashus.se/skapandeskola


Välkomna!
Vi hälsar Sarah välkommen i Drömmarnas hus. Hon jobbar med konst hos oss. Välkommen, säger vi också till Oscar, eller välkommen "igen". Oscar arbetar företrädelsevis med foto och video.

HörMig!
Arbetet med vårt härliga Sjöbogäng fortsätter med ömsom dramaövningar och ömsom mer filminriktade övningar. Himla kul har vi varje gång och nu börjar vi så smått, rikta in oss mer och mer på att få ett filmmanus på pränt. Idéerna finns där och vi tror vi har något spännande på gång. Tiden går fort nu och filminspelningarna startas upp redan i maj! Fortsättning följer…
drommarnashus.se/hormig

Familjelördag
Det är långt dit, men flaggar för det redan nu.

Lördagen den 6 maj
Klockan 13.00 - 15.00

DETTA har hänt

Malmös nyaste bibliotek
Rosengårdsbiblioteket öppnade onsdag 1 mars!
Klockan 11.00 klipptes bandet och Malmös nyaste bibliotek invigdes med pompa och ståt, där bästa El Sistema stod för den underbara invigningsmusiken och fanfarer.

Läs om ditt nya bibliotek, se bilder och läs om allt kul som händer i det nya biblioteket HÄR !                 VälkommenKulturupplevelser i förskolan
Nytt år (även om vi kommit en bit in på våren) och nya erbjudanden till Rosengårds förskolor.
Drömmarna hus kunde, den 6 februari, erbjuda förskolebarnen en helt ny föreställning som Banditsagor kom och spelade i Drömmarnas hus.
Drygt 75 barn, i åldern  4-5 år, såg föreställningen ”Huvudsaken” – om en ny konstig uppfinning som både kunde se, höra och tala.
Barnen tyckte Huvudsaken var spännande, lite läskig men också väldigt rolig.

”Synd att uppfinnaren ville sälja den. En sådan skulle man ha hemma, då hade man alltid haft någon att leka med”

Prova på lördagen den 4 februari
En lördag som badade i sol, i början av februari, bjöd Drömmarnas hus in till en ”Prova-på-lördag”. Här fick alla som ville ett smakprov på alla de olika konstformer som vi erbjuder i vårt kvällskursutbud. Det blev en mysig dag, med många fina och varma möten! Cirkus, konst, teater och dansworkshops varvades med god fika och härliga samtal.

Nästa gång vi arrangerar en Familjelördag är den 6 maj och då kommer vi att bjuda på något riktigt spännande. Mer än så avslöjar vi inte ännu. Men vi rekommenderar alla, att redan nu, kryssa detta datum i almanackan. Så…lördagen den 6 maj kl. 13-15, då är alla varmt välkomna!

Videdal  -  Skapande skola
En skapande dag med teater. I halvklasser har vi på Drömmarnas hus träffat F-3 Videdalsskolan. De kom till oss och fick skapa eget pjäsmaterial, som de sedan visade upp i kostym med ljus och ljud på scenen. Underbara scener med mycket humor och läskigheter.

Tack för alla härliga skratt och kalla kårar alla elever F-3 på Videdalsskolan.

Sportlovet på Drömmarnas hus
Det blev några fina dagar på Drömmarnas hus med dansen i fokus, under årets sportlov. Under förmiddagarna mötte vi de lite yngre barnen, som tillsammans med Drömmarnas hus danspedagog Kana, skapade nya koreografier. Allt inspirerat av Freestyle- och dancebattle.

Eftermiddagspassen ägnades åt de lite äldre barnen som även de, skapade nya coola ”moves” och olika koreografier. Fredagen blev sedan den stora uppvisningsdagen, där alla visade upp det de skapat för varandra. Fast nu, med såväl snygga scenkläder som fin ljussättning.

Det blev en superfin vecka och vi vill tacka alla som kom, hoppas vi ses igen!

Sportlovet i regionen
Ett sportlov fyllt av saga och skulptur! Under lovets fem dagar reste vi regionen runt, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Kristianstad och Malmö.

Vi besökte skolor, Museum och bibliotek med en härlig workshop som startade med högläsning ur Furan av Lisen Adbåge, därefter skapade vi träd. Träd som skyddar andra träd, träd som stärker andra träd och träd som människoskrämmare, men även fria spännande och snygga träd.

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt när vi har stora offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA