DHlogo_mobil

NYHETSBREV MAJ 2023

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Välkommen sköna maj. Adjö mörker och kyla, eller...? Äntligen kan vi ha fler utomhusaktiviteter. Vi möter t.ex alla årskurs 1-3 från Österportskolan i Rörsjöparken.

Vi erbjöd också radioteaterworkshop till fritidsbarn på påsklovet. Smakprov finns längre ner i nyhetsbrevet.

Flamencodans bjuder vi på, för första gången i Drömmarnas hus historia. Titta och prova på, det blir kul för hela familjen!
Läs om detta och annat i månadens nyhetsbrev.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Den här lördagen är vi extra glada över att Flamenco Collective "Juerga" kommer till familjedagen på Drömmarnas Hus!
Flamencodansaren Jossette Reilly kommer med sångare och musiker för att tillsammans med besökare/publiken skapa en oförglömlig flamencofest/ juerga.


I Spanien är det tradition att gamla och unga träffas över generationsgränserna för att umgås i flamencokulturen. Kom och prova på att klappa, sjunga och dansa och bli en del av flamencofesten, som samtidigt är en föreställning. Inga förkunskaper krävs. Första delen är workshop i grupp och sedan blir det gemensam fest. Alla mellan 10-100 är välkomna att delta!

Som om inte detta var nog, erbjuder vi också våra besökare på en kreativ konstworkshop samt gratis fika!
 

Varmt välkomna!

Sommar i Skåne
Nu öppnar vi bokningarna till sommarens workshopar för fritids och andra aktörer som har unga besökare. Vi kommer och besöker er med kreativa workshopar i era lokaler.
 

INTRESSEANMÄLAN

Hör Mig!
Ojojoj, nu går dagarna fort och redan den 15 maj påbörjar vi filminspelningen i Sjöbo. Det ska bli så himla kul att få komma igång med det vi ända sedan i januari, arbetat så hårt med att förbereda oss inför.

Alla = filmteam och skådespelarensemble, är nu superpeppade inför att få komma igång! Vi har även några riktigt spännande ”locations/inspelningsplatser” på G och givetvis, en riktigt bra story… Mer än så, avslöjar vi inte ännu.   www.drommarnashus.se/hormig

Skapande skolaprojekt
Under denna månad genomför vi två skapande skolaprojekt.

1: Klagshamnsskolan. Under en dag per klass skapar vi film. Cirka tre kortfilmer på klass, från teater till film, på en dag. Alla filmer utgår från elevernas egna material. Vi kommer under projektet träffa årskurs 4 och 6 för workshopar här på Drömmarnas Hus.

2: Österport. Första veckan av äventyrspedagogiskt skapande skola är genomfört. Vi träffar årskurs 1-3 i detta projekt. En heldag fylld med kreativitetsövningar, teater och med olika uppdrag i Rörsjöparken. Dagen avslutas med en skapande konstworkshop i klassrummet. Trötta av vårsolen men nöjda, avslutar vi dessa soliga aprildagar med färgglada konstverk gjorda på plexiglas.

Workshopar i regionen
Arbetet kreativa workshops i skåne fortlöper. Ihärdigt reser Anna, Luz och Jafer mil efter mil runt om i skåne och genomför våra konstworkshopar, iForm, iBok och Akvarulle. 

Vi har även under denna period varit på besök i Dalby och träffat fem årskurs fem klasser och skapat stumfilmer. Det blev absurt och läskigt, korridorer och källare fylldes av zombies, och på restaurang fick vi se dating som fick oväntat slut. Summa summarum blev det många härliga och kreativa kortfilmer.

Påsklovsverksamhet
Nog blev det spännande under påsken, radioteater i skolan. 
Under lovet genomförde vi fem radioteater-workshopar med spänning och skratt runt om i Skåne. Varje gäng fick totalt 90 minuter på sig att göra manus, regi och spela in en egen ljudföreställning.

Vi vill rikta ett särskilt tack till Sanne och Oscar som såg till att detta blev en lustfylld lovaktivitet för elever på fritids under påsklovsdagarna.'
Lyssna nedan på en spännande zombie-inspirerad gotti-gottihistoria. CANDYLAND, producerad av ett gäng 7-10-åringar på Internationella Skolans fritids i Malmö. På engelska!

Kultur i förskolan - Memory Wax
Den 27 april bjöd vi in Memory Wax, med deras dansföreställning  "Mitt lilla stora rum". Föreställningen framfördes för 2-3 åringar, där det för många små, var den första föreställningen som de var på.

Spännande att se en föreställning byggd på dans och nästan inga ord. Skratten och glädjen hos barnen kunde man inte ta miste på. De njöt, hade roligt och var väldigt upprymda när de gick hem...precis som det skall vara när man får ta del av en kulturupplevelse.

Storstädningen fortsätter...
Vi har fortfarande möbler och andra spännande saker till salu, för små pengar.
Varje vecka tillkommer det nya saker. drommarnashus.se/outlet

Rädda Barnen
Med jämna mellanrum får Drömmarnas hus personal ta del av en HLR-kurs. I april var det dags igen. Denna gången var det specialinriktning på barn. Mindre dockor, annan styrka och annan hastighet, bland annat. Mycket lärorikt och intressant.

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA