DHlogo_mobil

malmö brinner

Ett gigantiskt forumspel

2005: Över en natt krossades 600 rutor på en skola. En ungdomsledare blev mördad. Brandbilar och ambulanser körde inte till Rosengård på grund av stenkastning. Bussarna slutade gå av samma anledning.

 

Allt detta hände i verkligheten, men det hände också många bra saker på Rosengård. Vi som befann oss mitt i detta sa till oss själva: "Antingen brinner Malmö ner eller också finns det massor av brinnande kraft i Malmö." Vi bestämde oss för att göra en föreställning om det. På scen stod 120 ungdomar, två professionella skådespelare och en orkester. 3 600 personer kom för att se "Malmö brinner".

 

Nominering av eldsjälar i Malmö
Personer som gjorde fantastiska insatser för ungdomar utan att egentligen synas nominerades under en ceremoni och fick sitta på VIP-läktaren. Stadshuset intogs för att få politikerna att delta i workshops med ungdomar om deras framtid. Gatukontoret satsade på att göra i ordning parken vid ishallen och ljussätta den. Plötsligt fick vi massor med besökare till Rosengård som såg på ungdomarna på ett lite annorlunda sätt.