FULLBOKAT

STOPPA PRESSARNA!!!

PÅ INNOCARNIVAL SKÅNE ÄR VI OTROLIGT GLADA OCH STOLTA ÖVER VÅRT NYA SAMARBETE MED ”FÖR VÅRT SVERIGE” MED STEVE ANGELLO I SPETSEN!

Detta är bra för Malmö, Skåne och Sverige och för alla våra ungdomars framtid.
InnoCarnival är något DU som rektor, lärare och elev inte får missa. Just DU är viktig för vår framtid.

Så här säger STEVE ANGELO själv:
Jag är otroligt stolt att stiftelsen "För Vårt Sverige" har inlett ett samarbete med Innocarnival Skåne. 
Under 2018 gjorde stiftelsen flera satsningar med barn och unga i Malmö. Det är viktigare nu än någonsin att lyssna på deras tankar om framtiden och ge dem chans att vara med och påverka. De bygger vår framtid och är den generation som ska fortsätta att utveckla oss! 
Nu fortsätter vi vårt engagemang tillsammans med Innocarnival Skåne. Vi kommer att nå ut till tusentals skolelever och lyfta deras drömmar och innovationsförmåga. Under innovationskarnevalen får eleverna möjlighet att pitcha sina bästa idéer för mig och några av Sveriges främsta näringslivstoppar. Vi är verkligen nyfikna på deras idéer och kreativa lösningar. 

Hoppas vi ses där, det kommer bli storslaget!

Vi är nyfikna på era idéer!

Sedan 2014 har 10 000 barn och unga i Skåne samlats för att presentera sina drömmar och visioner för framtiden. Stolta och engagerade har de ställt ut sina smarta och moderna innovationer som är lösningar på många av de utmaningar vi och planeten står inför. Genom att delta i InnoCarnival Skåne blir elever i åk 6-9 och gymnasiet insatta i Agenda 2030. Syftet med projektet är att stimulera barns och ungas kreativitet, väcka intresse för hållbarhetsfrågor och i längden främja den skånska arbetsmarknaden.

Projektet pågår under ett läsår då pedagoger, barn och elever deltar i kreativa lärprocesser som arrangeras av olika aktörer. Där lär de sig mer om hållbarhet, innovation och entreprenörskap. Eleverna tränar sin digitala kompetens och förmåga att tänka kritiskt, lösa problem, arbeta kollaborativt, kommunicera samt att arbeta kreativt. Pedagoger utbildas och får verktyg att driva inkluderande och 
strukturerade innovationsprocesser.

InnoCarnival Skåne arrangeras av Malmö stad och Region Skåne i nära samarbete med lärosäten, innovationsföretag och civilsamhället. 
Vi hoppas att ni vill göra gemensam sak med oss och lyfta ungas innovationsförmåga och bli inspirerade av ungas kreativitet och tro på framtiden!

sidan 14 i inbjudan