DHlogo_mobil

ÄVENTYRET 2013

Skånska barn räddar livet träd

1000 barn runt om i Skåne hittade en dag plötsligt ett gyllene äpple i sitt klassrum. Det blev startskottet på en resa som skulle ta dem från ett hemligt meddelande till en film med mystiska trädsjälar som ropade på hjälp. Efter att ha fått ett uppdrag som krävde ett gediget förberedelsearbete står de nu i portalen in till det stora Äventyret i Fulltoftas djupa skogar. Dagen har kommit för barnen. Det är nu de ska rädda Livets träd.

För fjärde året är det dags för Drömmarnas hus äventyr i Fulltoftaskogen. I ett upplevelsebaserat äventyrsspel stiger barnen in i en värld där de får möta Trädsjälarna, Skuggornas härskare och Skogsmäster. Äventyrspedagogiken bygger på idén om att sätta lärandet i ett sammanhang och i en saga. Årets berättelse tar avstamp i temat fotosyntes och utifrån det har Drömmarnas hus byggt en spännande saga som gör att barnen lättare ska ta till sig kunskapen. Barnen har arbetat med temat under flera veckor och är väl förberedda när de går ut i skogen. I Äventyrspedagogiken arbetar man också med emotionellt lärande. Om du blir känslomässigt engagerad och har alla sinnen aktiverade så lär du dig bättre. Äventyret innehåller också många moment av samarbete, syftet är att barnen tillsammans måste lösa uppgifterna på äventyrsbanan.

18 april är det premiär för2013 års äventyr i uppsättning av Drömmarnas Hus. Äventyret genomförs med stöd av Stiftelsen Skånska landskap och Region Skåne. 

kontakt

ÅSA JOHANSSON

Projektledare

asa@drommarnashus.se

040-31 15 83 eller 0705-13 77 80

uppdragsfilm

Pedagogiskt skafferi

PUBLICERAT