Senaste nytt

Ali Hussein, Leonardo Secic och Fortunata Kolompar skulle under våren 2020 löpande få livesända sin podcast Ungdomssnack, från Folkets Park i Malmö. En helt underbar utveckling, samt möjlighet för detta grymma podcastgäng. Dessvärre satte Covid -19 stopp för det hela och satsningen pausades på obestämd tid. Riktigt, riktigt tråkigt. Då skulle de unga ju kunnat sätta sig ned och deppa, men det var inget alternativ för detta drivna podcastteam. Istället så bestämde de sig för att spela in nya och fräscha spännande podcastavsnitt. Avsnitt som kommer att släppas den 25 september kl 19.00.

                  UNGDOMSSNACK.se
En ny Podcast AV, MED och FÖR unga.

En ny PODcast som tre drivna, kreativa ungdomar har startat. De har döpt den till ”ungdomssnack.se”.


Idén om en podcast växte fram eftersom vi upplevde att det fanns många unga som inte vågade eller ville ta upp olika tonårsproblem som påverkar dem negativt. Via vår podcast låter vi ungdomar höra och även delta i våra diskussioner och stå för sina tankar. Fortunata Kolumpar 17 år, som också menar att de podcasts som man kan hitta idag görs av vuxna alt. att de är initierade av vuxna och/eller bygger på vuxnas idéer. Därför vill de nu skapa en podcast som helt och hållet kommer från unga och vänder sig till unga (från idé till genomförande). Målet är att skapa en unik egenproducerad podcast där unga vänder sig till unga och tar upp ämnen som de själva är intresserade av och funderar mycket över. Målet är också att producera totalt 7-10 avsnitt som skall läggas upp under vårterminen med start v.9.

Vi (Drömmarnas hus) har nu under hösten haft att antal sittningar med ungdomarna där vi verkat stöttande, med målet att de skall bli självgående efter den första inspelnings-omgången.
Vi har inom projektet bl a varit behjälpliga med att ta fram en projektplan, research, en egen domän/hemsida, med lokaler, inspelningsteknik mm.


Första avsnittet presenterades fredagen den 2 mars 2018. Därefter har det blivit ett nytt varje fredag...!
Hösten 2019 spelas nya avsnitt in.

Säsong 1 handlar om: Sociala medier, Kärlek, Vänskap, Stress i skolan, Gymnasieval, Ungdomskriminalitet

Kontakt via mail:
ungdomssnack@gmail.com
eller använd formuläret nedan.

UngdomsSnack är en verksamhet som initialt verkar under projektet Stick ut.
Stick ut är finansierat av Kulturrådets stora satsning, Kreativa platser.       Läs mer här.