DHlogo_mobil

mitt område rosengård

Unga i Rosengård

Det finns en stor kraft, kunskap och kreativitet hos de unga i Rosengård. Det har vi velat ta tillvara på, synliggöra och förmedla till omvärlden. Projektet avslutades 31 juli 2013.

Fantasyproduktion

Under och Deminas hämnd, två magiska fantasyhistorier som utspelar sig i Rosengård och är skapade av barn och unga från området, tillsammans med professionella filmarbetare och pedagoger. I filmerna blandas verkligheter och fantasier, då vi tror på fiktionen som konstform för att närma sig viktiga och aktuella samhällsfrågor.

 

Deminas hämnd.

Under

Redaktionen

Mitt område Rosengårds ungdomsredaktion producerar nyheter, reportage, magasin, musikvideos, talkshows och mycket, mycket mer.

Vad är Mitt område?

Mitt Område Rosengård handlar om just Rosengård. Det Rosengård som brinner av kraft, engagemang och stolthet för området. Det är det som är Rosengård för oss. Projektet syftar till att ge barn och unga boende på Rosengård förutsättningarna till att själva kunna förmedla sina bilder av området. Vi använder oss framför allt av rörlig bild, i både dokumentär och fiktiv form, som verktyg för att visa en nyanserad bild av Rosengård och människorna som bor här. I arbetet med de unga finns det en likvärdig fokusering på process och resultat – höga kvalitetsmål berikas av och berikar en kreativ, bejakande och lustfylld process.

 

Projektet bedriver kvälls- och lovverksamhet och har en studio på Drömmarnas Hus där ungdomsredaktionen producerar sitt material. Utöver detta arbetar vi skolpedagogiskt på de olika skolorna i Rosengård.

kontakt

ANN-MARIE ERIXON

Projektledare

ann-marie@drommarnashus.se
040-31 15 94

Mitt Områdes Youtubesida

SNABBFAKTA

MITT OMRÅDE: FILM, TV, FOTO

ÅLDER: 12-24 ÅR

PLATS: I SKOLA OCH PÅ DH

PROJEKT: 1/8 2010 - 31/7 2013

FINANSIERING: ARVSFONDEN, MALMÖ STAD

Youtube

bilder

loading...

publicerat mitt område

publicerat deminas hämnd

publicerat UNDER