DHlogo_mobil

sabinha lagoun
författare

Berätta om dig själv; Vad har du för bakgrund?
Jag är född och uppvuxen i Malmö. Började som barn att tidigt intressera mig för teaterns värld. Utbildad på Författarskolan på Lunds universitet.
Jag har växt upp på Rosengård i mina tonår, från det jag var 13. Mitt skrivande har inte med Rosengård att göra, jag hade skrivit vart jag än bott tror jag. Men visst präglas mitt skrivande av att ha bott på Rosengård. Alla ansikten, historier, alla öden som jag träffat på är så speciella. Men även husen i sig präglar en. Andras sätt att se på mig för att jag är från Rosengård präglar mitt skrivande.

Varför skriver du och vem har inspirerat dig?
Det är ett behov. Ett mycket starkt behov. Jag skrev tidigt. När jag läste Barbro Lindgren och Gabriel Garcia Marquez förstod jag att jag ville bli författare.

matilda warme
grafisk design

Mitt namn är Matilda och jag är 24 år. Jag bor tillsammans med min sambo Jesper och min treårige son Elton i Malmö. Ursprungligen kommer jag från Lund och Karlskrona(flyttat lite fram och tillbaka i mina dar). 
Under min uppväxt ägnade jag mig till största delen åt dans, musik och sång och valde därför att utbilda mig till musikalartist i Lund under gymnasietiden. Hela atmosfären under min uppväxt har medfört till att jag idag har grundinställningen om allas lika värde och vikten av integration i samhället med hjälp av dans, musik, teater och andra former av kultur och konstutövning.
För några år sedan växte ett nytt intresse fram hos mig, grafisk formgivning och media-produktion. Nu utbildar jag mig därför till Produktionsledare inom media på Malmö högskola. Utbildningen innehåller allt från grafisk design till ledarskap och organisation. Det är en ganska bred utbildning och med chans till att nischa in sig på lite olika områden inom media.
Förra terminen tog en av mina lärare inom grafisk design kontakt med mig och tipsade omatt Drömmarnas hus var i behov av någon som skulle vilja designa deras affisch och flyers till deras kommande föreställning "Den röda tråden". Med min ständiga strävan efter nya
erfarenheter så ville jag självklart veta mer om projektet. Efter inspirerande möten med Per på
ID kommunikation och även energiknippena Lotta och Liza på Drömmarnas hus så togs beslutet att jag skulle få ta mig an uppgiften. 
Under min pågående utbildning har jag utvecklat

Varför valde du att skriva manus till en familjeföreställning?
Jag blev tillfrågad och blev verkligen glad. Eftersom jag gått Författarskolan nyligen ville jag pröva mina dramatiska vingar i en pjäs.

Varför valde du att göra detta projektet tillsammans med Drömmarnas hus?
Drömmarnas hus, står för sitt namn. Där får man drömma och där finns det ingen som säger att något är omöjligt. En inspirerande plats, en viktig plats för Rosengårdsbarnen som vill annat. Jag vill samarbeta eftersom jag vet att deras projekt är värdefulla och genuina. Det är en ära att få vara med.

Vad är nu ditt nästa steg? Vad har du på gång?
Hoppas på att bli publicerad.

Se filmad intervju.

ett allt starkare intresse för grafisk design och konsten att kommunicera visuellt med bild, form och typografi. När då chansen kom upp, att få arbeta IRL med uppgifter som jag en dag önskar ska förgylla mina dagar inom mitt framtida yrke, blev det så klart redan där väldigt svårt att tacka nej. Jag kände även att jag fick en stark samhörighet med Drömmarnas hus och deras koncept då dans, teater och sång tidigare varit en stor del av mitt liv och något som jag fortfarande håller varmt om hjärtat. Att även få vara med och stödja samt samarbeta med en verksamhet som har ett engagemang kring barn- och ungdomskultur där mångfald är en naturlig del känns väldigt bra!
Jag har genom arbetet för Drömmarnas hus fått möjlighet att kombinera mina största intressen med praktiskt arbete vilket har gett mig en inblick och känsla av vad mitt framtida yrke skulle kunna erbjuda. Jag är därför väldigt tacksam för att fått denna möjligheten då jag har fått massvis av nya lärdomar och erfarenheter att ta med mig in i kommande arbetslivet.
Nu ser jag fram emot att få följa Den röda trådens resa mot vad jag tror kommer bli en enastående föreställning!