DHlogo_mobil

DRÖMKÖREN

Inbjudan till Erfarenhets och framtidsseminarium

Efter tre kreativa år håller Drömkören ett seminarium där vi delar med oss av alla de upplevelser och lärdomar vi har fått genom vårt arbete med ungdomar i Malmö. Vi visar filmen ”Jag vill vara någon” som är en dokumentär från vårt arbete under alla tre åren. Det blir workshop i vår metod, erfarenhetsutbyte samt inspiration. Seminariet vänder sig till alla som jobbar med ungdomar i skola eller på fritid, studenter som läser musik eller drama samt till er som vill lära dig mer om Drömkörens arbetssätt.

Drömkören huvudsakliga uppgift har från början varit att presentera och visa på ett nytt och unikt sätt att arbeta med teater och musik i kombination och att arbeta med stor delaktighet från projektets ungdomar. Vi som konstnärer/pedagoger har verkligen ansträngt oss för att hela tiden hitta nya, och för vår del, unika metoder som vi tagit fram. Vi har varit i ständigt process där mötet med barnen och ungdomarna till stor del fått styra hur vi har gått vidare i arbetet.

Allt kommer ni nu att få ta del av. Både själva arbetet, i klasserna på dagtid och på fritiden kvällstid, samt de finaler som har blivit under åren. Vi vill också samtala om hur vi tillsammans kan ta tillvara Drömkörens erfarenheter.


 
Ni får lika mycket ”Höra, Se och Göra” Drömkörens arbete under de timmar vi träffas.
Det jag Hör glömmer jag. Det jag Ser kommer jag ihåg. Det jag Gör förstår jag.


Vad? Erfarenhets och framtidsseminarium
När? 19 september kl. 13-17 2013
Var? På Drömmarnas Hus       HITTA HIT
Kostnad? Gratis


Anmälan görs på dromkoren@drommarnashus.se,
eller i formuläret här, senast 30 augusti.
Har du frågor, eller vill veta mer kan du vända dig till Mathias Berglund mathias@drommarnashus.se

Seminariet arrangeras i samarbete med Körcentrum Syd.

Välkomna!

Sista året

Drömkören är inne på sitt sista projektår och nu satsar vi stort! Det är dags att möta riktigt många ungdomar och sprida vad vi har gjort under åren. Det kommer att bli ett storslaget fyrverkeri med konserter, flashmob och en film om Drömkörens alla tre år.

I skolan

Under 2013 har vi samarbete med ett flertal skolor i Malmö och vi har byggt relationer genom att finnas långsiktigt. Vi har samarbetat med Lorensborgsskolan, Malmö praktiska och Stenkulaskolan. Tillsammans med lärare och elever startade vi med temat identitet och jobbade laborativt och undersökande. Arbetet har gått vidare med att arbeta med att skriva egna låtar, både text och musik, spela in och att göra film. Årets arbete kommer att få sin final i ett flertal skolkonserter.

På fritiden

Varje vecka har vi under tre år haft en grupp som kommer hit till Drömmarnas Hus på kvällskurser. Under hösten 2012 hade vi ett samarbete med Drömmarnas Hus teaterungdomar och Kulturskolan med sin slagverksgrupp, Amazing drummers, som spelar Taikotrummor. Samarbetet ledde fram till föreställningen BANG! om en nyårsfest som exploderade, skriven av alla deltagande ungdomar.
 

Under våren 2013 tillkom nya ungdomar till gruppen och vi har arbetat mot tre stora uppträdanden. 14 maj kommer vi att delta under Eurovisionveckan på Gustav Adolfs torg. Vi är med i en körstafett och vi kommer att sjunga sånger från körens tre år och avsluta tillsammans med "Jag bor i Malmökören". 28 maj framför vi en flashmob på Malmö stadsbibliotek under namnet "Paragraf 18". Vi har tillsammans skapat ett verk som berättar om väntan på uppehållstillstånd, avvisningsbeslut och återförening. En stark berättelse, ett performanceverk. Drömkörens stora final går av stapeln 5 juni. Då samlar vi både kvällsgruppen och de skolor vi har samarbetat med. Då är det dags att presentera det mesta av det fantastiska låtmaterial som vi skapat genom våra tre år. Missa inte!

Vad är Drömkören?

Drömkören består av ungdomar från hela Malmö som för första gången får möjlighet att känna kraften i att sjunga tillsammans med massor av andra ungdomar. I Drömkören tycker vi att det sceniska uttrycket är en viktig del av musikupplevelsen och arbetar med övningar inom fysisk teater, röstlaboratorium och ljudexperiment. Musiken i Drömkören är nykomponerad och nutidsorienterad. Ungdomarna är själva med och formar innehållet och skriver sångtexterna som handlar om deras egna liv. Berättelser som är angelägna för alla ungdomar i Malmö. Nu är Drömkören inne på sitt sista projektår och vi satsar stort. Det är dags att möta riktigt många ungdomar och också dags att sprida vad vi har lärt oss!

Vi delar med oss av vad vi har lärt oss
Drömkören har dokumenterat sitt arbete från starten och vi har valt att satsa på film. När vi nu går in i sista året kommer vi att fokusera filmandet på att fördjupa oss kring delaktighet. Vi ska göra intervjuer med deltagare, lärare, elever och med oss som arbetar i projektet. Vad betyder delaktighet? Är det viktigt? Vad leder delaktighet till? Vilka metoder fungerar bäst för att arbeta med delaktighet? Vi kommer också att titta på hur vi har arbetat och arbetar med mötet mellan det sceniskt dramatiska och det musikaliska. Vi hoppas att på det här sättet kunna på ett spännande sätt dela med oss av vi har lärt oss.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

Frölichs väg 4

213 68 Malmö

info@drommarnashus.se

040-31 15 80

SNABBFAKTA

DRÖMKÖREN: RÖST, MUSIK, RYTM

ÅLDER: 12-18 ÅR

PLATS: I SKOLAN OCH PÅ DH

PROJEKT: 1/8 2010 - 31/8 2013

FINANSIERING: ARVSFONDEN

PERFORMANCE PÅ BIBBLAN

MUSIKVIDEO

BANG!

DOKUMENTÄRSERIE

Följ Drömkören på en resa av skapande, mod, kärlek, fantasi och musik. En dokumentärserie i nio avsnitt om Drömkörens första år.

bilder

loading...

PUBLICERAT

finansierat av

Erfarenhets- och framtidsseminariet den 19 september arrangeras i samarbete med Körcentrum syd,
med kompletterande finansiering av Malmö stad.