Workshop och kortfilmstävling

En av de idéer som kom upp på vårt idéläger som vi höll under sportlovet, var en kortfilmsfestival. Sagt och gjort, vi anställde in en av de duktiga tjejerna från Tjejer i Förening, Durre Shewar Malik (som projektkoordinator) och utlyste en kortfilmstävling. Vår drivna projektkoordinator skapade en riktigt snygg affisch och begav sig ut på skolor, på gårdar och i trappuppgångar, fritidsgårdar, föreningar, bibliotek mm. Där satte hon upp affischer, delade ut infomaterial samt förde många dialoger med målgruppen (12-25 år boende i Herrgården).

Parallellt så mailade vi också ut samma material till bostadsföretag samt Rosengårdsskolan och bad dem hjälpa oss att sprida materialet. Ja, vi jobbade stenhårt! Vi bjöd in till en filmworkshop med den professionella samt superduktiga filmregissören, manusförfattaren och filmaren mm: Maciej Kalymon, vilket var tänkt som en igångsättar- samt inspirationspunkt för vår 100sekunders filmtävling. Det hela landade in i att de som deltog hellre ville göra en lite längre kortfilm tillsammans och utom tävlan, efter att de varit med om filmworkshopen. Vi beslutade oss då att avlysa själva tävlingen och istället uppmuntra samt stötta det filmskapande som blev resultatet av den skaparlust som väcktes av workshopen.

Citat från en av deltagarna i workshopen:
”Filmworkshopen var underbar. Stämningen var mysig och kvalitén var lärorik. Man fick lära sig mycket och det bästa var att man satt med människor som delade samma intresse som jag gjorde, vilket i sin tur gjorde hela workshopen extra intressant. Jag märkte inte hur fort tiden gick och workshopen var slut”
”Det var trist att vi inte fick in något tävlingsbidrag alls men självaste processen med projektet var väldigt lärorikt. De absolut bästa var att jag fick lära känna underbara människor. Det var riktigt trevligt att vara en del av projektet och ta del av något så roligt!”.

/Projektkoordinator Durre Shewar Malik

Filmworkshop och filmtävling för ungdomar 12 - 25 år

FilmWorkshop 25 november

Du är välkommen att delta i vår inspirationsworkshop!

Avgift: Inga avgifter
Plats: Drömmarnas hus Frölichs väg 4
(mellan Rosengårdsskolan och Ishallen)
Tid: Lördag 25 november kl: 13-16

Här kommer du få många goda råd och tips på hur man skapar en bra story, vilka filmappar som finns, hur du använder dem och massor av andra värdefulla filmkunskaper.

Den som håller i workshopen heter Maciej Kalymon och är en professionell filmare som vunnit flera internationella filmpriser och verkligen kan det där med film. Ta med videokamera eller mobilkamera.

Sista anmälningsdag:
Fredagen den 24 november!

filmTävlingen

Vem får vara med?
Du som är 12-25 år och i första hand bor i Herrgården på Rosengård, Malmö.

Hur går det till?
* Du kan filma med vad du vill, t ex din mobilkamera, din Ipad eller om du har tillgång till någon annan form av filmkamera. Du använder dig av det du har helt enkelt.
* Din film får vara max 100 sekunder lång
* Du kan arbeta ensam eller i grupp, du bestämmer.

TEMAT för filmtävlingen är: RESPEKT

Din film skall vara inskickad till oss senast den 10 december!

Skicka in din film

OBS: Du kan enbart delta i tävlingen, om du gjort en anmälan här till höger.

Du kan inte maila din färdiga film till oss. Men det finns många andra sätt:

Alternativ1: Använd Sprend.com eller WeTransfer.com. Där laddar du upp filmen till peter@drommarnashus.se

Alternativ2: Ladda upp filmen till ditt Youtubekonto eller annat videokonto. Maila länken till peter@drommarnashus.se.

Alternativ3: Ladda upp filmen i en egen molntjänst och maila länken till peter@drommarnashus.se

Alternativ4: Om du har filmen på minneskort eller USB, kom till Drömmarnas hus och lämna det där.

Glöm inta att skriva vem du är som har skickat in filmen.

Final och prisutdelning

En jury kommer att utse det vinnande bidraget, som avslöjas vid den stora FINALEN tisdagen den 19 december. (Exakt tid och plats för detta meddelas senare). Här kommer vi också att visa alla inskickade filmer innan den slutliga vinnaren presenteras. Priset meddelas i december.

Publicering

Drömmarnas hus förbehåller sig rätten att ladda upp en kopia av vinnande bidrag till en egen server. Denna publiceras, utan ersättning till upphovsman, i Drömmarnas hus sociala medier.
 

anmälan senast 2017-11-24

* Anmäl dig själv eller med vänner till workshopen och/eller till tävlingen. Uppge i rutan "Övrigt" om ni är flera som kommer till workshopen. Hur många?

* Dina vänner behöver inte vara 12-25 år för att delta i din film.

* Du kan också komma till Drömmarnas hus för att anmäla dig.


Detta är ett StickUt!-projekt under Kreativa platser-satsningen hos Kulturrådet.

Finansieras av: Kulturrådet I SAMVERKAN MED ABF, Tjejer i förening och Victoria Park.