sjöbo kommun (kultur&FRITID) om drömmarnas hus

Kultur&fritid för barn och unga i Sjöbo kommun omfattar både biblioteken, kulturskolan och fritidsgårdarna. Vi förlade en av våra utvecklingsdagar med all vår personal till Drömmarnas hus i Malmö, och det var perfekt. Personalen var så nöjda och tyckte att det var mycket givande.

VD Lotta Lundgren inledde vår dag med att hålla ett inspirerande föredrag där hon berättade lite om Drömmarnas hus verksamhet och utveckling under 25 år. Temat för föreläsningen var på vårt önskemål samverkan över sektorsgränser, vilket är högaktuellt för oss. Flera av oss har tyckt att Lotta var superinspirerande – vilken energi! Och att det var inspirerande när hon berättade om att Drömmarnas hus testade och ibland misslyckades och då fick prova igen på ett nytt sätt, men fortsatte. Föreläsningen gav bra input – det var lätt att se paralleller till våra egna erfarenheter. Drömmarnas hus har ju breda erfarenheter av samarbeten med alla typer av aktörer och kunde ge positiva exempel inom just våra områden. Dagens workshops och diskussioner rundades av med en visning av huset som ramade in och gav oss nya tankar och idéer.

Maten under dagen stod Yalla trappan för, och den var också mycket bra.

-Att ha vår konferens på Drömmarnas hus fungerade mycket bra på alla plan, säger verksamhetschef Annika Kharraziha. Det gav en bra inramning till vårt utvecklingsarbete och inspirationsföreläsningen som skräddarsyddes för oss gav nya utblickar till vårt fortsatta arbete – vi såg både likheter och fick nya perspektiv. 
 

TILLBAKA