lars uddbäck om drömmarnas hus


Sent 2004 inledde Myndigheten för skolutveckling och Malmö stad ett långsiktigt utvecklingssamarbete. Det var inte av en slump att första officiella mötet med myndighetens generaldirektör och Malmös skolborgarråd skedde på Drömmarnas Hus. Klart Malmö ville visa något av det bästa. Det mötet inledde ett mångårigt samarbete utifrån husets mångsidiga kompetenser och myndighetens mångfaldsuppdrag.

Några år senare fortsatte samarbetet då utifrån ett kommunalt perspektiv, den gången bl.a. i form av idéer för ett kommande kulturstråk.

Under åren som gick var det inte bara jag och mina uppdragsgivare som såg Drömmarnas hus kvalitéer. Flera utnämningar och priser visade på husets betydelse för barn- och ungdomskultur med hållbara och demokratiska förtecken.

2012, när Regionförbundet södra Småland i samarbete med Älmhults kommun skulle genomföra en konferens utifrån kulturinstitutets satsning Skapande skola var det en självklarhet att anlita Drömmarnas hus.

Drömmarnas hus är en kraftfull, sprakande kulturell kreatör med ett brett spektra. För er som vill åstadkomma något som gör skillnad i stort eller smått, ta en kontakt och räkna med att få mer än det förväntade.

Lars Uddbäck med tidigare uppdrag för Skolverket, Myndigheten för skolutveckling, Skolinspektionen, Älmhults kommun och nu Regionförbundet södra Småland.
 

TILLBAKA