Oktober 2020 - filmad version

16 mars 2020 - filmad version

Gäster Oktober 2020 - filmad
Text/sommarprat: Johanna Mounzer
Konst: Durkhanai Stanezai
Musik: Lotta Fahlén ”Loljud”

Gäster den 16 mars 2020 - filmad
Film/bildberättande & manus: Maciej Kalymon
Konst: Raoul Eurenius
Musik: Naomi Wiehe

Gäster den 27 februari 2020
Musik: Yahia Atef
Författare: Jeanette Rosengren
Foto/konst: Reem S Al. Bayyat

tillbakablickarv (i urval)

Gäster den 28 november 2019
Musik: Alaa Rashid
Poesi: Pepe Vinoles
Konst: Anna Brag
samt en samlingsutställning av konst från tre generationer Malmöbor.

Gäster den 5 september 2019
Fotografen Hussein El-Alawi ställde ut sina foton, skådespelaren Sarmad Kameet framförde poesi
och för musiken stod de två Malmömusikerna Max Tellving och Brita Björs.
 
Konferencier: Lova Lundin

22 november 2019
Den 22 november, en mörk och kulen torsdagskväll så var det många som hade sökt sig till Drömmarnas hus, för att avnjuta kultur bestående av flera olika konstformer. På scenen stod författarna: Andrzej Tichy och Lana Abdul Sattar samt musikerna Mubarik Langwiches, Marco Cukteras och Shkelzen. Utöver detta så ställde konstnärerna David Henson och Sarah Al Najjar ut sin konst. Ja, det blev en helt underbar kväll i en fullsatt lokal där publiken fick ta del av konstnärsskap som värmde både kropp och själ.

27 september 2018
Publiken på plats fick ta del av författaren Sabinha Lagouns starka och högst berörande texter, konstnären Walid Al-Joujos fina samt färgsprakande konstutställning. Sist men inte minst, de unga musikerna Jonus Yousefi, Fortunata Kolompar och Valentina Mino Parera som gav helheten en härlig musikalisk inramning.
Vi vill tacka alla medverkande samt den fina publik som slöt upp och gjorde denna tillställning till en minnesvärd kväll, ett stort och varmt TACK!

cafékvällAR HÖSTen 2021

Onsdag 17 november kl: 18-20

Allt gott har dessvärre ett slut och så även arbetet med våra fina Cafékvällar - scenen för fler röster. Onsdagen den 17 november genomförde vi så, vår allra sista Cafékväll och vilken mysig kväll det blev!

Författaren, poeten och multikonstnären Bengt Adlers, delade med sig till publiken av sina personliga och högst underfundiga texter. 

Konstnären Christian Dumky ställde ut sin spännande konst och visade också publiken prov på några av sina unika filmiska verk. 

Musikduon KAPSEL (Klara Åström & Ida Bergkvist), framförde såväl njutbara personliga tolkningar av andras låtar som egenkomponerad musik, i en stämningsskapande scenografisk miljö.

Som om inte detta var nog, så fick publiken också stifta bekantskap med personerna bakom ”Konstfamiljen”, som fanns på plats samt ställde ut sina alster. Det var nog ingen i publiken som inte blev uppriktigt rörda, när flera av deltagarna gav uttryck för hur viktiga dessa konstworkshops med Drömmarnas hus konstnär Jafer, varit och vad det betytt för dem.

Drömmarnas hus proffsiga konferencier, Liza Fry lotsade publiken genom programmet, samt bjöd i vanlig ordning publiken på intressanta artistintervjuer.

Vi vill nu tacka projektägaren ABF Malmö för förtroendet och för ett fint samarbete samt Kulturrådet för ekonomiskt stöd.

Sist men inte minst vill vi skicka ett stort och varmt TACK till alla de artister och konstnärer som gästat våra arrangemang genom åren samt också till all publik som sammantaget gjort dessa Cafékvällar så himla lyckade! Vi kommer att sakna er alla men hoppas givetvis att vi ses igen i andra sammanhang!

Lördag 16 oktober kl: 14-16 OBS tiden
Höstens andra Cafékväll, är en del av Malmö Scenfest detta året. Tre spännande artister/konstnärer kommer.

Vårt tema denna lördageftermiddag är
"DUBBELT KONSTNÄRSKAP".
Fri entré och gratis gofika!  Välkommen!

KONSTNÄR/MUSIKER: Sara Hausenkamp
MUSIKER/LUFTAKROBAT: Sonja Spisska
FÖRFATTARE/SKÅDESP.: Anders Blentare

Onsdag 15 september kl: 18-20
Vi har här nöjet att presentera Artistkollektivet Orizon Art, som kommer att bjuda på en skön blandning av konstformer på vår scen. Här får ni också möta konstnären Salih Lutolli, som givetvis också ställer ut ett urval av sina konstverk. Som vanligt är det fri entré och gratis gofika!


Lördag 16 oktober MALMÖ SCENFEST kl: 14-16
Onsdag 17 november kl: 18-20

VAD ÄR CAFÉKVÄLL?
Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet.

KONTAKT - artistförslag

ANN-MARIE ERIXON
Projektledare

ann-marie@drommarnashus.se

040-31 15 94 eller 0734-48 62 02

vi som står bakom