DHlogo_mobil

NYHETSBREV maj 2024

Välkommen till ljuva maj.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Återbud = så nu det finns platser kvar

Under maj månad gör vi de sista workshoparna för terminen runt om i regionen. Efter några sena återbud, så har vi ett fåtal workshopar lediga (enbart konst, ej drama).
Så kom in med en intresseanmälan. Kanske blir det just din klass vi kommer till, under maj månad.

Är du intresserad av att få ett besök av oss? Klicka HÄR

Sommarverksamheten 2024

I skrivandets stund är förutsättningarna för vår sommarverksamhet inte klar!

Vår ambition är att komma ut och genomföra workshopar under v 25-27. Troligt är att det huvudsakligen blir i Malmö. Men, vi tar emot intresseanmälningar från hela regionen, för säkerhets skull.  

Så intresseanmälan är öppen, men ospecificerad.
drommarnashus.se/lov (ofarligt Googleformulär)

Skapande skola i Flyinge

Flyinge blev terminens sista skapande skola. Under fyra intensiva dagar träffade vi årskurs 2-6 och skapade lerskulpturer med inspiration av  Niki de Saint Phalle.

Härliga dagar fyllda av tankar, möten och kreativitet. En workshop som gav oss inspiration och ingångar för kommande workshopar.

Mer omSkapande skola HÄR

Kvällskurserna terminsavslutar

Är det inte underligt hur snabbt en vårtermin kan gå?

Nu är det inte långt kvar till kvällskursernas terminsavslutningar i vecka 21. Det brukar bli härliga tillställningar med allt från konstvernissage, teaterföreställning, dansuppvisningar och cirkus/akrodansföreställning.

Vi längtar redan!

Biblioteksäventyr

Vårt spännande uppdrag med att skapa en miniutbildning för bibliotekspersonal i Äventyrspedagogik, har väckt stort intresse.

Så stort intresse att vi har utökat antalet och utbildnings-tillfällena för att kunna tillmötesgå intresset. Nu när anmälningstiden löpt ut, så är det äntligen dags att börja djupdyka i planeringen. Kul!

FOTO: FREDRIK CARLSSON FOTO: FREDRIK CARLSSON

Se dansföreställning med dansbarnen

Under vårterminens kvällskurser i dans, har några av de äldre barnen agerat hjälpledare för de allra yngsta.

Som en liten belöning för den fina insatsen, kommer vi den 29 maj åka in till stan med de barnen. Där vi förutom att äta lite gott, beger oss till Palladium för att få avnjuta dansshowen ”Kulturskolan dansar”.

SLUTSÅLT
Men några få biljetter finns till genrepet, för 10:-/st
kulturcentralen.nu/evenemang/kulturskolan-dansar-f

Hör Mig - stumfilmsprojektet

Den 19 april genomförde vi tillsammans med våra samarbetsparter i projektet, en workshopdag här på Drömmarnas hus. En dag där verksamhetens överlevnad efter projektets slut, stod högst på dagordningen.

Det blev en synnerligen givande dag, där några riktigt fina och spännande idéer kom upp ”på bordet”. Dessa idéer beslutade vi givetvis om, att fortsätta utveckla och arbeta vidare med. Hur spännande som helst m a o!

HörMig HÄR

Stiftelsen Momentum - nätverksträff

Onsdagen den 17 april var det dags för den årliga tillika ”vårliga” nätverksträffen med Stiftelsen Momentum.

I år var vi på Malmö IP och värdar var FC Rosengård.
På plats fanns förutom stiftelsen, många förenings-representanter tillika eldsjälar, från alla de som samarbetar med och får stöd av Momentum.

Det blev en himla trevlig träff där ett lite ”otippat” men galet roligt inslag, var att få prova på GÅFOTBOLL.

Stiftelsen Momentum HÄR

Nätverket: Rosengård samverkan

Den 16 april var Drömmarnas hus med på nätverksträffen på Rosengårds Folkets hus- ”Rosengård samverkan”.

Det var ett energiskt och fokuserat gäng från föreningslivet, polisen med flera, som genomförde workshop kring att utforma syftet för nätverket. Vi började även att processa konkreta insatser som nätverket skulle kunna utföra. Fortsättning följer!

Mer info HÄR

Perspektivverkstad utifrån "Kulturanalys Rosengård".

Under 2023 genomförde konsultföretaget Afry en kulturlivsanalys i Rosengård på uppdrag av stadsbyggnadskontoret, fastighets- och gatukontoret och kulturförvaltningen.

Kulturlivsanalysen lyfter i sina slutsatser fram några behov kopplat till utvecklingen av kultur- och föreningslivet i området under den pågående stadsplaneringsprocessen.

Kulturförvaltningen och stadsbyggnadskontoret bjöd in till ett samtalstillfälle om kultur- och fritidslivets utveckling i Rosengård. Såklart var Drömmarnas hus på plats, tillsammans med en stor uppslutning av aktörer i Rosengård på det fina Rosengårdsbiblioteket.

Spännande samtal blev det och ......fortsättning följer!

Årets första Scenkonstkollegium

Den 27 mars samlades Scenkonstkollegium på Kultur Skåne.

Vi fick både träffa kära kolleger, men fick också återkoppling av barnrättsutvecklaren Rebecca Padar, från den fördjupade barnrättsuppföljningen.
Kulturrådet medverkade via länk och svarade på våra frågor, som vi haft möjlighet att skicka in innan.
Bra samtal, information och väldigt inspirerande!

Vi ser redan framemot nästa Scenkonstkollegium i höst!

Mer info HÄR

Träff med nätverket Perception

Vi från Drömmarnas hus ingår även i Nätverket Perception. Ett nätverk som främst arbetar för en ökad tillgänglighet för fler till scenkonstens rum.

Denna dag stod Teater 23 som utmärkta värdar. Utöver att få ta del av just deras ”resa”, fick vi också via Narjes Al-Ansari, en djupare inblick i hur det är att leva med en synnedsättning, samt hur Teater 23, på ett unikt sätt arbetar med syntolkning.

Facebooksida

Möte och samtal kring medborgarförslaget om, en ”Barnens Konsthall”

Konstnären Sannah Salameh tillsammans med konstvetarstudenten Linnea Jacobsson, arbetar på uppdrag av staden och Malmö Konsthall med att göra en barnkonsekvensanalys av ett medborgarförslag.

I förslaget fanns en önskan om en konsthall för barn. Malmö Konsthall har därefter fått uppdraget att undersöka förutsättningarna för detta.
De ville därför bl a intervjua personer som arbetar med kultur för barn och unga i någon form. Av den anledningen besökte de oss på Drömmarnas hus och vi hade ett himla fint samtal med utgångspunkt från detta spännande förslag.

Vi ser fram mot att få följa utvecklingen i frågan, då en rapport snart är att vänta!


MÅNADENS TIPS!

Årsrapport 2023

Bläddra i årsrapporten HÄR
eller ladda ner pdf HÄR

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick distribueras ca: 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang. Här finns också skolinformationen med, men kanske lite senare.

Skola/fritids-utskick distribueras när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

nyheter och MEDIA