DHlogo_mobil

NYHETSBREV JUNI 2024

Nu är det väl sommar ändå?

Kurserna har slutat, likaså skolverksamheten. Men ett spännande biblioteksprojekt och sommarverksamheten tar vid.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Årets sommarverksamhet

Sommaren är här och vi kommer vår vana trogen att erbjuda workshopar, för fritids och andra aktörer som arrangerar lov-verksamhet.

Denna sommar erbjuder vi en konstworkshop på 90 min.
Är ni intresserade av att vi kommer till er under v 25-27, gör en intresseanmälan nedan.

drommarnashus.se/lov

Snart höst igen...

Nu är vi inne i sista veckan av regionala workshopar för vårterminen. Härligt att vi under våren kunnat ha två parallella team ute runt om i Skåne, med olika konstformer.

Vår ambition är att även under HT-24 kunna erbjuda konst- och teaterworkshopar för alla kommuner i Region Skåne.

Vi öppnar anmälan för höstens workshopar här och nu, så anmäl er intresse via denna länk. INTRESSEANMÄLAN

Slutligen vill vi tacka alla för en härlig vårtermin!

Trelleborgssamarbete med Teatergruppen

Vårterminen för vår teatergrupp har varit spännande och utmanande. Vi har utifrån elevernas önskemål förlängt våra träffar från 60 till 90 min och varit på turné till Trelleborg där vi gjorde ett uppspel. Gruppen vi träffade i Trelleborg kom sedan på besök hos oss här i Rosengård och visade vår föreställning. Tisdagen den 28/5 hade vi ett uppspel inför publik.

På dansföreställning

Onsdagen den 29 maj, åkte vi med några av de lite äldre barnen från våra danskurser, på en härlig utflykt som givetvis även inkluderade en dansupplevelse. Så förutom att åka in till centrum, äta pizza och umgås fick vi även avnjuta ”Kulturskolan dansar” på Palladium. Blev en supermysig samt högst inspirerande em/kväll!

Avslutning av vårterminen

Så här års är det alltid lite extra kul och spännande. För då bjuder vi nämligen in till uppvisningar, föreställningar, vernissage mm. Det är med andra ord tiden för terminsavslutningar, för alla våra kvällskurser. Och vilka fina framträdanden vi fått uppleva!!!

Stort tack till alla fantastiska barn och kvällskurspedagoger som verkligen levererade och inte vid något tillfälle, lämnade någon i publiken oberörd!

Samarbetet med Stiftelsen Momentum
och Rosengårdsskolan


Terminsavslutningar har det också varit för våra verksamheter på Rosengårdsskolan. För konstverksamheten skedde det i form av en minivernissage med extra gofika och för cirkus/akrobatikverksamheten, i form av en uppvisning i gymnastiksalen. En uppvisning där eleverna visade upp allt från akrobatik, trampettkonster, luftakrobatik till balans- och jongleringskonster.

Även här vill vi tacka alla fantastiska barn och pedagoger för denna termin! Tack också till Rosengårdsskolan och Stiftelsen Momentum, för ännu ett läsår av finfint samarbete!

Hör Mig - stumfilmsprojektet

I Arvsfondsprojektet HÖR MIG börjar det nu verkligen dra ihop sig, då vi snart går in i det sista halvåret av projektets finalår.

Till vår stora glädje, är bokningsschemat inför höstens stora visningsturné i princip, helt fulltecknat. Nu ska ”bara” all logistik däromkring sättas och detaljplaneras i dialog med alla samarbetsparter. Utöver detta sätts listor med VIP-gäster på pränt, till våra premiärer i alla tre samarbetskommuner.

Parallellt pågår en mängd andra delar som t ex det sista klipp/redigeringsarbetet av filmerna, kompositörernas färdigställande av partiturer och stämmor av filmmusiken, framtagande av repscheman till musiker samt en hel del andra högst centrala processer.

Tufft och ”lite svettigt”? Ja, det kan inte förnekas , men oj så himla kul och spännande det ska bli!!!

HörMig HÄR

Månadens tips

Malmö Stadsteater bjuder in till öppet hus med cirkustema för barnfamiljer. En dag fylld med en massa roliga aktiviteter för barn i olika åldrar.

Lördagen den 8 juni
Kl 11.00 - 15.00 TEATERDAG FÖR HELA FAMILJEN
Kl 18.00 - 22.00 TEATERFEST FÖR VUXNA 
Fri entré, ingen föranmälan behövs

kulimalmo.se/aktivitet/teaterdag-for-familjen
Foto: Jenny Baumgartner

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick distribueras ca: 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang. Här finns också skolinformationen med, men kanske lite senare.

Skola/fritids-utskick distribueras när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

nyheter och MEDIA