DHlogo_mobil

NYHETSBREV juni 2023

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Underbart är kort och nu är det terminsavslutningar för vårens alla kvällskurser. Denna termin kommer alla kvällskurser ha sina egna avslutningar där deltagande barns föräldrar/målsmän och syskon, bjuds in till allt från cirkus-, dans- och/eller teaterföreställningar till konstvernissage. Allt detta sker utspritt under denna vecka. 

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Sommarverksamhet

Under tre av sommarlovets veckor kommer vi att dra på oss superhjältetemat och ge oss ut bland regionens fritids och bibliotek för att göra konstworkshopen “superhjältar” i hela Skåne.
Vi kommer bland annat besöka Bästa Sommaren på Rosengård.

Deltagarna skapar nya superhjältar. Vi utgår från färg och form på utsidan och skapar sedan även deras inre egenskaper.
En kontrasterande insida kanske blir synlig för oss?
Det finns ett fåtal platser kvar att boka för er som befinner er utanför Malmö.

För fritids, bibliotek eller andra samlingsplatser. Helt gratis! INTRESSEANMÄLAN HÄR

Höstens workshopar

I samband med att vi avslutar vårterminens workshopar, så öppnar vi upp intresseanmälan för höstterminens workshopar. Det kommer bli konst och teater/drama på menyn i höst, i hela Skåne.

Exakt vilka workshopar som kommer erbjudas är ännu inte klart men intresseanmälningar tar vi emot. INTRESSEANMÄLAN HÄR

Workshopar i regionen

Nu går vi in på de sista veckorna av våra regionala workshopar för denna termin. Vi vill passa på att tacka alla elever och lärare som vi mött under denna vårtermin, för alla fina och spännande workshopsituationer som uppstått.

Skapande skolaprojekt

Dammfriskolan 
Skolans årskurs nio får en konstworkshop inför deras resa till Lousiana. Det kommer bli en dag med skulptur, form och yta i den kubistiska andan. Dagen avslutas med en utställning, som kommer finnas tillgänglig för skolans elever under månadsskiftet maj-juni.

Klagshamnsskolan
Detta skapande skola projekt för årskurs 4 och 6 är nu inne på de sista klasserna. Under en intensiv dag gör eleverna klassvis kortfilmer här på Drömmarnas Hus. Utifrån action, skräck eller humor kommer eleverna själva fram till filmernas innehåll och vi hjälper dem att nå den önskade publikupplevelsen.
www.drommarnashus.se/skapandeskola

HörMig

Nu är vi äntligen igång med filminspelningarna i Sjöbo, såå himla kul och otroligt spännande!
Vi kommer under inspelningsperioden, totalt 6 veckor, befinna oss på flera olika intressanta locations/inspelningsplatser. Merparten av dessa i Sjöbo med omnejd. Man skulle kunna säga att historien utspelar sig i såväl ”slott som koja” samt i ett och annat badhus. Mer än så berättar vi inte ännu… 
www.drommarnashus.se/hormig

Familjelördagen den 6 maj blev het

Tänk så himla fint det blev under vår Familjelördag den 6 maj! Dagen till ära hade vi besök av ”Flamenco Collective”, som bjöd in alla besökare till workshopar i såväl rytm, dans och sång. Därefter avslutades det hela med en härlig Juerga, där alla fick praktisera sina nyvunna Flamencokunskaper. Som om inte det var nog, bjöds alla som ville, in till vår konstateljé, där de fick designa sin egen solfjäder.

Stort tack till alla er som kom och var med under dagen! Stort tack också till Flamenco Collective, för ett proffsigt och högst inspirerande nedslag hos oss på Drömmarnas hus.

Finns bara ett sätt att summera denna dag.... Nämligen genom att utbrista i ett stort, unisont och rungande: OLÉ! :D

Clown me in - en överraskning i vardagen

Måndagen den 15 maj bjöds Rosengårdsskolans yngsta elever i åk F-2 inklusive grundsärskoleelever, in till en härlig föreställning av och med, den libanesiska clowngruppen ”Clown me in”.

Två uppskattade föreställningar spelades i skolans aula och många goda skratt blev det! Besöket blev en del av gruppens pågående Sverigeturné. Initiativet till att just Rosengårdsskolan fick uppleva denna finfina clownföreställning togs av Drömmarnas hus, men kunde genomföras tack vare vårt goda samarbete med Victoriahem

After school på Rosengårdsskolan - Momentum

Vecka 22 avslutar vi vår vårterminens ”efter-skolan-verksamheter” på Rosengårdsskolan.

* Konstverksamheten avnjuter en extra god avslutningsfika med minivernissage.

* Cirkus/akrobatikverksamheten bjuder först in till en ”öppen workshop”, där föräldrar, syskon samt övriga intresserade kan komma och kolla på vad eleverna lärt sig under terminen. Även här avslutar vi med en mysig gemensam fikastund.

På uppdrag av Stiftelsen Momentum

Malmöfestivalen 2023

Vi är superglada över att berätta att vi återigen kommer att medverka på Malmöfestivalen. Ni kommer då att kunna träffa oss i Barnlandet på Lördagsplan i Slottsparken, måndagen den 14:e samt tisdagen den 15:e augusti mellan kl. 11-18. Vi kommer då både att bjuda in till konstworkshopar/konstinstallation samt cirkusworkshopar.

Hoppas vi ses där! 

Avtackning av Christina Merker-Siesjö från Yallatrappan

Vi hade förmånen att få vara med på Christinas avtackning på Yallatrappan. En mycket trevlig tillställning med god mat, bra musik och mycket mingel. Det kändes fint att få vara med och tacka av Christina till allt det fantastiska arbete som hon gjort med Yallatrappan och att det blivit det, det är.

Lycka till framöver Christina!

Studiebesök från Botildenborg

Vi har haft våra ganska nära grannar från Botildenborg på studiebesök. Många nya ansikten och flera som inte varit på Drömmarnas hus tidigare.
Det blev också en liten visning av vår fina Barnens Skulpturpark.

Storstädningen fortsätter...
Vi har fortfarande möbler och andra spännande saker till salu, för små pengar.
drommarnashus.se/outlet
Medborgarlöfte i Rosengård

Polisens Lokalpolisområde Söder har i samverkan med Malmö Stad tagit fram detta medborgarlöfte.
Fokus för detta löfte ligger i den del av Rosengård, söder om Amiralsgatan, som är klassat som ett säskilt utsatt område av polisen.
Medborgarlöften syftar till ett effektivare brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete genom att polisen och Malmö Stad bygger förtroende samt engagerar och involverar medborgare tillsammans med lokalsamhällets aktörer.

Möt Malmö Stad och polisen onsdagen den 14 juni
klockan 15-17 på Rosengårdsbiblioteket


Ladda ner all information som PDF
Ladda ner affisch som PDF

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA