DHlogo_mobil

NYHETSBREV juLi 2023

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Sommaren är kort, de mesta regnar bort.... eller inte! Med risk för torka, drar vi oss tillbaka några veckor med en vattenflaska i högsta hugg. MEN eftersom sommaren är just kort, är det hög tid att anmäla sig till höstens kurser. Innan kurserna startar har vi aktiviteter på på Malmöfestivalen och "prova på" i en familjelördag. Läs mer om detta i juli nyhetsbrev.

Tills vi ses igen - GLAD SOMMAR!!!

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Prova på - lördag den 26 augusti
Lördagen den 26 augusti kl. 13-15, hälsar vi alla intresserade varmt välkomna till en Familjelördag. En lördag där alla intresserade barn o unga med familjer, ges möjlighet att få prova på alla höstens kvällskursverksamheter. I vanlig ordning är arrangemanget helt gratis och det bjuds även på traditionsenlig gofika.
Hoppas vi ses här på Drömmarnas hus då!

Höstens kurser
Nu ligger alla höstens kvällskurser ute på vår hemsida. Så tveka inte, gå redan nu in och skicka iväg en intresseanmälan, HÄR.

PS: Lördagen den 26 augusti kan du komma hit mellan klockan 13-15 och prova på de olika kurserna.
Kurserna är GRATIS och vänder sig till ALLA barn i Malmö.

Malmöfestivalen 2023
Vi är superglada över att berätta att vi återigen kommer att medverka på Malmöfestivalen. Ni kommer då att kunna träffa oss i Barnlandet på Lördagsplan i Slottsparken, måndagen den 14:e samt tisdagen den 15:e augusti mellan kl. 11-18. Vi kommer då både att bjuda in till konstworkshopar/konstinstallation samt cirkusworkshopar.

Hoppas vi ses där! 

Vi gör Skapande skola
Våren som gått, har inneburit en stor variation på de skapande skolanarbeten som vi genomfört. Det har varit allt från teaterdagar, konst-, dans-, filmworkshopar, till teater och utomhuspedagogik.

Det finns grundkoncept som är färdiga eller så skapar vi tillsammans med er något unikt, för er skola, årskurs eller klass.

Välkomna med intresseanmälningar, så utformar vi ett roligt och givande skapande skolprojekt tillsammans. Länk info/ anmälan

Avslutningsveckan av vårens kvällskurser
Vårens avslutningsvecka för våra kvällskurser, blev en himla fin vecka där avslutningsuppvisningar tillika föreställningar, avlöste varandra. Det var svårt att inte imponeras av det våra underbara barn/unga och kvällskurspedagoger visade upp.

Stort tack till er alla, ni är bara bäst! Stort tack också till alla föräldrar, syskon, vänner m fl som satt i publiken. Hoppas vi ses till hösten igen!

Hör mig – ett filmiskt Arvsfondsprojekt
Ojojoj, tänk att den 6 veckor långa filminspelningsperioden i Sjöbo redan är över…så himla snabbt det gick! Underbart är kort, eller hur var det nu?
Sedan januari i år har vi ju haft glädjen, att få arbeta med en fantastisk grupp från Diamantens DV i Sjöbo. Ett arbete som nu resulterat i en riktigt fin och mystisk stumfilmshistoria.
Den sista inspelningsdagen avslutade vi med att gemensamt inta en stor jordgubbsgräddtårta, för att fira det fina vi tillsammans gjort samt hälsa sommaren välkommen!

Lite extra kul är också det faktum, att vi haft en hel del press/media på besök. Delar av den anledningen med oss av lite länkar till finfina reportage från projektet och filminspelningarna i Sjöbo.

SR P4, Radio Malmöhus: länk här (det finns också längre inslag från sändningen Eftermiddag i P4 Malmöhus 230615 kl:15.00. 8:29 minuter in i streamen)
Skånska Dagbladet: Kommer inom kort.
SVT-Kulturnyheterna: Kommer den 10 eller 11 juli. Kort version på morgonen, längre på kvällen.


Sommarlov med egen Superhjälte
Sommarlovet är i full gång, vi träffar barn runt om i skåne med konstworkshopen Superhjälte. En workshop med både in och utsida. Barnen formger nya superhjältar som har olika ut- och insidor.
Det har skapats stor variation mellan styrka, skräck, snällhet, snabbhet, vänskap, snabbhet och förmågan att teleportera sig... och då inte sällan direkt till glasskiosken. 

Ny i huset
Fatima Aloumsa hade aldrig hört talas om Drömmarnas hus, när hon för ett år sedan, flyttade från Markaryd till Malmö. Malmö har verkligen allt och jag har fått många nya vänner, säger Fatima med ett stort leende.

Till hösten börjar hon på Pauliskolan för att plugga på barn/fritidsprogrammet. Så, det var naturligt att "klicka i" alla "ung i sommar-jobb" där man får jobba med barn. På det viset hamnade hon hos oss för att hjälpa barn i vår sommar-konst-workshop "Superhjälte". Teamet besöker nya platser varje dag och det tycker Fatima är jättebra. Själva jobbet är också jätteroligt, säger hon. Fast hon inte har något speciellt konstintresse, så gillar hon att teckna, virka och sticka.

På sikt vill hon bli F-2 lärare och vi önskar henne lycka till på den resan, som redan har börjat!

Personaldag på Botildenborg
Vi säger stort Tack till Lena Friblick som tog emot oss, berättade om verksamheten och guidade oss runt på vackra Botildenborg.
Efter en riktigt god och hälsosam lunch fortsatte vi vårt arbete i de ombonade och fina lokalerna. 

Bästa Biennalen på besök
Vi fick besök av Isabel Rescala och Mattias Givell från Bästa Biennalen. Samtal om höstens biennal och utveckling tillsammans med våran Ann-Marie (i mitten) blev det.
Tack för besöket, vi ses igen!Nyfiken riksdagsrepresentant
Vi är så glada att vi fick besök från Riksdagen, nämligen av Peter Ollén som sitter i Kulturutskottet.
Peter är nyfiken, intresserad och engagerad, så vi fick många frågor. Vi hann också göra en rundtur i Barnens Skulpturpark.

Vi tackar Peter för besöket och varmt välkommen åter! Du vet var vi finns :-)

Boksläpp
Vi säger stort Grattis till vår f d kollega Liza Fry, som i dagarna släppt sin första bok, Skatpakten. Flera av oss från Drömmarnas hus var på plats på boksläppet i Teater Sagohuset och vi är så glada och stolta. I Drömmarnas hus står den signerade boken på finaste platsen! 

Mer om Liza och boken HÄR

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA