DHlogo_mobil

NYHETSBREV FEBRUARI 2024

Så blev det ett nytt år! Vi, som alla andra, förfasas över allt dåligt som hände i världen förra året. Men vi blickar ändå framåt och försöker göra vår lilla del av världen bättre. Att mötas i olika kulturformer stärker oss och ökar vår kunskap om andra omkring oss. Detta är livsviktigt, inte minst för barn. God fortsättning!

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Februarilov på fritidshem

Tiden rusar fram och vi närmar oss februarilovet. Under detta lov erbjuder vi en teaterworkshop för fritidshem.

Vi kommer till er, GRATIS.
Intresseanmälan HÄR

Inom ramen för sportlovet kommer vi även i samarbete med Victoriahem, erbjuda Teaterlek till de förskolor som huserar, i deras fastighetsbestånd på Rosengård.

Regionala workshopar

Ny workshop för i år är iScensatt konst. En workshop som vi utformade under de sista veckorna av 2023.
Förutom olika konstworkshopar, så erbjuder vi även ett begränsat antal endagars teaterworkshopar. Under en dag arbetar vi tillsammans med klassen fram korta scener, som vi visar för varandra i slutet av dagen.

Vi besöker grundskolor runt om i hela Skåne. Våra workshopar blir snabbt uppbokade, så vänta inte för länge.

BOKA IN GRATIS WORKSHOP INFÖR VÅREN 2024 HÄR
 

Vi startar med våra besök runt om i Skånes skolor, i februari. 

Vårens kurser 2024

Anmäl dig här. Vi startade 29 januari, men det är inte för sent.
Ladda ner en utskriftsvänlig kurslista som PDF.


Kursledarna

Så var vi äntligen samlade, de rutinerade och de inspirerande nya pedagogerna inför vårens kurser på "Fria tiden".

Vi startar detta år med en heldag för oss pedagoger. En dag fylld av inspiration, problemlösning och grovplanering. Idéer och målsättningar finns det gott om. Nu återstår det att lyssna in elevernas önskningar och tillsammans utforma en härlig vårtermin, som kommer krönas med diverse uppspel och framträdanden.

(endast Jafer saknas på bilden) Vårens kurser HÄR


Tystnad, tagning, nu (stum)filmar vi igen!

Den 29 januari påbörjade vi den sex veckor långa filminspelningsperioden i Simrishamn, inom ramen för Arvsfondsprojektet HÖR MIG.

Vår primära inspelningplats är förlagd till Östra Vemmerlöv där vår eminenta skådespelarensemble och vårt lika eminenta filmteam, kommer att tillbringa många spännande dagar den närmsta tiden.

Mer om projektet HÄR.

Skapande skola

Nu står vi inför en spännande tid, intresseanmälningarna rullar in. Vissa samarbeten har vi kommit längre med och andra är fortfarande på idéstadiet.

Det vi vet är att det kommer bli ett spännande år, med flera skapande skolaprojekt, både i och utanför Malmö. Är ni på skolorna inte klara med utformningen av ert skapande skola, så finns det säkerligen möjlighet att hitta plats i vårt kalendarium. Såväl för ett inspirationsmöte som för ett genomförande.
Första projektet för i år blir Teater med Svalövs årskurs fyror. Vi startar nu i februari.

För er som funderar på Skapande skolaprojekt, titta in på vår Skapande skolasida. Där finns många exempel och prisuppgifter.
drommarnashus.se/skapandeskola
Flyer för utskrift 375kb dubbelsidig PDF 2st A5/A4

After School

Nytt år och ny termin innebär också att vi nu startar upp och fortsätter vårt fina samarbete med Rosengårdsskolan. Något vi kan göra tack vare det viktiga stöd vi får, från Stiftelsen Momentum Malmö.
Även denna termin erbjuder vi eleverna, att i direkt anslutning till avslutad skoldag, delta i konstworkshop (tisdagar) och/eller att vara med och utöva akrobatik/luftakrobatik (fredagar).

Input

Kretseum bjöd in till en spännande forsknings-presentation den 23 januari,  Påverkar pedagogisk verksamhet yrkesintresset hos barn och unga? ...var temat.

Laura Giese, doktorand i psykologi, har undersökt hur ungdomars yrkesintresse påverkas av Kretseums utställning "Den hållbara staden" och Sydvattens kurs för gymnasieungdomar "Tänk H2O!". Rapporten: https://www.svensktvatten.se/contentassets/e76c8c12c0cf4bbfb9b6fbeaa8fd0191/svu-r-o20239p.pdf
Tack för denna spännande presentation och möjlighet till utvecklande samtal!

Djupdykning i området

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) har valt att lägga en av två fokuspunkter här på Rosengård i en kurs i kreativ gestaltning, för landskapsarkitekter.

Vi fick möjlighet att möta studenterna under deras inspirationsvandring, Luz gjorde en dragning av skulpturparken, följt av ett inspirerande samtal. Fortunata fick möjlighet att visa och berätta om för hennes viktiga platser i Rosengård.

Under fredagseftermiddagen den 26/1 visade och berättade studenterna om sina första arbeten på Rosengårds bibliotek. Arbetet kommer fortsätta under våren och vi finns tillgängliga för fortsatta spännande visioner.

Luz Rivas Luz Rivas

Möt Luz Rivas

I vårt arbete med att synliggöra Drömmarnas hus arbete med barnkonventionen, frågade vi våran Luz, om hon skulle kunna illustrera de fem olika artiklarna...?

Vi har enats om 5 artiklar som Drömmarnas hus arbete alltid utgår ifrån.
Så fem handgjorda bilder blev det. Här kommer den femte och sista bilden.

Barnkonventionen artikel 31
Varje barn har rätt till lek, vila, fritid och rekreation anpassad till barnets ålder.

Att få gå på stranden en sommardag, vila blicken på ett glittrande hav och tänka på enhörningar.
/Luz Rivas

Våra traditionella jullfester blev superlyckade. Pyssel, dans, julfotografering, fika och tomte. Inte bara barnen var snälla, även de vuxna tindrade med ögonen.
Om bara 10 månader är det dags igen, vi längtar!

MÅNADENS TIPS
KLICKA FÖR MER INFO/ANMÄLAN

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick distribueras ca: 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang. Här finns också skolinformationen med, men kanske lite senare.

Skola/fritids-utskick distribueras när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

nyheter och MEDIA