DHlogo_mobil

NYHETSBREV FEBRUARI 2023

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


God fortsättning!

Det blev ett fint avslut med uppvisningar, julfest och egen dansvideo på lovet. Ett kort uppehåll och vi är igång igen.
Det finns fortfarande platser i våra eftermiddagskurser. Vi vänder oss till barn mellan 6 - 14 år i hela Malmö. KURSER HÄR

Familjelördag blir det den 4 februari kl: 13-15. Då kan barnen få "prova på" olika kurser. Dans, teater, akrobatik och konst.
Fika blir det också..!

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

Skolpedagogiskt i hela Skåne
Det finns fortfarande lediga platser senare i vår.
Anmäl intresse nu!

Prova på- lördag
Lördagen den 4 februari kl. 13-15 öppnar vi upp Drömmarnas hus för familjer igen! Här får alla besökande barn chansen att ”prova på” vårt kvällskursutbud.

Så varmt välkommen till oss för att prova på cirkus, dans, teater och/eller konst! Hittar du/ni något ni gillar, kommer det finnas möjlighet att anmäla sitt intresse av att börja i någon av våra kurser, på plats.

I vanlig ordning bjuder vi också alla våra besökare på fika.

Vårens kvällskurser startar NU, anmäl dig!
Det går alldeles utmärkt att anmäla sig till någon av vårens alla kvällskurser, även om vi startat. Vi har flera olika kurser för olika åldrar inom dans, teater, akrobatik och konst. För barn i hela Malmö OBS! Gratis, inga avgifter.

Vårens Kvällskurser har startat
Nu har vi startat upp våra kvällskurser igen - hurra! Det finns fortfarande platser kvar i de flesta kurser som samtliga, (i vanlig ordning) är helt kostnadsfria. Om du vill anmäla ditt barn till någon av våra kurser, hittar du all info samt anmälningslänk här


Sportlov på Drömmarnas husVälkommen till tre roliga sportlovsdagar med Kana, vår danspedagog. Onsdag och torsdag tränar vi. På fredag gör vi en vänskaplig "battle", eller tävling. Vi passar också på att mysa till det lite...

Med inspiration från boken Furan av Lisen Adbåge ger vi oss ut på en turné i regionen. Det blir litteratur och konst i en härlig sportlovsworkshop på både skolor, bibliotek och museer.

-------------------------------------------------------------------------------------------

SÖKES - Skapa konst på sportlovet
En läsfrämjande konstverksamhet på sportlovet.
FULLBOKAT - men vi tar emot anmälningar till reservlista

Vi söker efter publika kulturaktörer samt skolor/fritids, som vill ha en gratis konstworkshop under sportlovet. Bibliotek, konsthallar, fritidshem och fritidsgårdar t.ex. Eller annan plats dit barn och/eller familjer kommer. Platsen måste ligga i Skåne, men utanför Malmö.

Vi kommer till er på avtalad tid under sportlovet och genomför en workshop, helt utan kostnad. Vi behöver bara en plats att vara på, lite bord och stolar. Resten har vi med oss. Det bör också vara på en tyst och lugn plats.

Tillsammans kliver vi in i berättelsen, där fantasin och bilder får ta plats i huvudet. En workshop med högläsning och skapande. Barnen lyssnar, inspireras och skapar konst. Utifrån berättelsen leder vi en konstworkshop fylld av kreativt skapande, association och vidare berättande med konsten som kommunikation.

FULLBOKAT - men vi tar emot anmälningar till reservlista

Ålder: 7-9 år
Längd: 90 minuter.
Kontakta: kristian@drommarnashus.se

Workshopar i regionen
Nu rullar Drömmarnas hus-bilen för fullt! Tre dagar i veckan reses det runt i regionen med konstworkshopen Akvarulle. Vi kommer genomföra denna akvarellworkshop några veckor till och efter sportlovet kommer vårens nya workshop att ta över.
Exakt vad det blir är under utveckling, men det ser ut att bli kantig och med lock…..

HörMig riktar focus mot Sjöbo
Efter att Arvsfondsprojektet HÖR MIG under 2022 främst verkat i Malmö, har vi nu äntligen startat våra workshops i Sjöbo. Så himla spännande!
En ny fin grupp står redo och peppade att påbörja arbetet med, att skapa projektets andra stumfilmsproduktion.

After School på Rosengårdsskolan
Nytt år och ny termin innebär också att vi nu startar upp och fortsätter vårt fina samarbete med Rosengårdsskolan. Något vi kan göra tack vare det viktiga stöd vi får, från Stiftelsen Momentum Malmö.

Denna termin erbjuder vi eleverna, att i direkt anslutning till avslutad skoldag, delta i konstworkshop (tisdagar) och/eller att vara med och utöva akrobatik/luftakrobatik (fredagar).


Ännu mer After School
​​​​​​Nu har läxläsningen kommit igång igen. Denna fina verksamhet, som drivs av FC Rosengård i våra lokaler, är till stor glädje för skolbarnen. I en lugn miljö får dom hjälp med läxorna, direkt efter skoltid och före fotbollsträningen.

DETTA har hänt

Artikel om HörMig!
När tystnaden talar - Malmö stad/Funktion Malmö
En fin artikel som sammanfattar mycket av det första året (av tre) i vårt Arvsfondsprojekt HörMig!  Artikel


Kursavslutning
I år valde vi att göra en gemensam avslutning med uppspel/föreställning från alla kvällskursgrupper. Två föreställningar genomfördes därför lördagen den 3 december i Drömmarnas hus stora sal inför fullsatt salong.

Temat för uppspelet som grupperna gemensamt bestämt, var ”Kristall”. I nyinskaffade scenkläder, i anpassad musikalisk inramning samt med finfin ljussättning, bjöds publiken på en mycket fin föreställning från och med deltagande barn och unga.

Såväl vi, deltagande fantastiska barn och inte minst våra superduktiga kvällskurspedagoger, var oerhört stolta över resultatet!

Julfest den 14 dec
Efter att under ett par års tid verkat i skuggan av pandemin, var det med stor och genuin glädje vi kunde bjuda in till vår traditionsenliga Julfest för familjer boende i Rosengård. Och oj, så fint och härligt det blev!

Med husen fulla av glada barn samt deras föräldrar, mor- och farföräldrar, kusiner mm, så bjöds det på allt från julpyssel, konstworkshops, jullekar, gofika, dans runt granen. Sist men inte minst…ett högst uppskattat möte med TOMTEN. Ett möte som givetvis resulterade i julklappar till alla snälla barn.

Kulturupplevelser till förskolorna
Under hösten gav vi Rosengårds förskolebarn lite extra uppmärksamhet, i form av olika kulturupplevelser.
Först ut var musikgruppen SKROT, som gav en konsert för 4-åringar. Över 100 stycken barn tog del av detta och tyckte att det var väldigt spännande, att se hur man kunde göra en flöjt av en morot. Dom fick också se att det kan vara väldigt bra med en gitarr, som också är en resväska.

Därefter kom Obanteatern med ”Fantastiska berättelser”. Tillsammans med drygt 60 stycken 5-åringar skapades berättelser, på det som barnen ville skulle finnas med. Det blev mycket dinosaurier, lejon, tigrar och superhjältar i de här historierna.

Drömmarnas Hus sista event, för Rosengårds förskolor, blev ett besök av Anders Larsson – Musik i Syd – med ”bubblande toner” för de alla minsta barnen. Små tvååringar som med liv och lust deltog med dans, sång och handklappningar när Anders spelade på sina olika instrument. Avslutningen med fint flygande såpbubblor till musik och fri dans av lyckliga barn, var förtrollande.

Det känns väldigt bra att vi kunnat bidra till att fler barn har fått möjlighet till en kulturupplevelse och det uppskattades verkligen av både barn och förskolepersonal och som en pedagog sa:
”Vi är så tacksamma. Behovet är stort och det kan aldrig bli för mycket kultur”

Jullovsverksamheten
Efter att vi förra året även bjöd in till jullovsverksamhet, ville vi göra detta också i år. Sagt och gjort, då vi under året haft en särskilt stor efterfrågan på våra kvällskurser i dans, valde vi att bjuda in barn och unga till att skapa en gemensam dansvideo.

Under tre dagar arbetade därför deltagande barn i vår danssal med att skapa koreografi. En koreografi som sedan filmades i vår uppriggade filmstudio (med green screen). Resultatet? En supercool dansvideo som kommer att publiceras på Youtube.

Den fina Jullovsverksamheten avslutades med att vi beställde pizza till alla för att därefter premiärvisa dansvideon på stor duk för alla deltagande barn.

Sedan blev det ett nytt år........

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt när vi har stora offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA