DHlogo_mobil

NYHETSBREV decemBER 2022

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Vintern är här. Novembersnö....i Malmö!
Men vi knyter inte ihop säcken för det. Våra pedagoger besöker skolor och håller kurser in i det sista. Vi ska också hinna med terminsuppvisning från kurserna, julfest för boende i Rosengård, verksamhetsplanering och jullovsverksamhet i mellandagarna innan det nya året tar vid.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.

ska hända

Skolpedagogiskt i hela Skåne
Nu står årets sista Akvarulle workshop redo att genomföras. Vi kommer ta jullov, men återkommer i början av vårterminen.
Vi har genomfört över 40 workshops och har en intresselista som kommer räcka fram till efter sportlovet.
En härlig hösttermin och tack för det fina bemötandet vi fått på alla skolor runt om i Skåne.

Vårens kvällskurser, anmäl dig!
Det går alldeles utmärkt att redan nu anmäla sig till någon av vårens alla kvällskurser. Vi har flera olika kurser för olika åldrar inom dans, teater, cirkus och konst. För barn i hela Malmö OBS! Gratis, inga avgifter.

Julfest för boende på Rosengård den 14 december
Nu är det inte långt kvar till årets traditionsenliga Julfest på Drömmarnas hus. En julfest vi arrangerar enkom för familjer boende på Rosengård.
I år går den av stapeln onsdagen den 14 december kl. 17.30-20.
I nuläget är det till vår stora glädje redan helt fullbokat. Jullovsaktivitet i år - dans
Sedan ett par år tillbaka kan vi erbjuda verksamheter för jullovslediga barn. I år ska vi ge oss på att göra dansvideo.
Läs mer på drommarnashus.se/fritid

After school på Rosengårdsskolan
i samarbete med Stiftelsen Momentum
Bjuder här på lite sköna bilder från vår verksamhet på Rosengårdsskolan, d v s konstworkshops med Jafer Taoun på tisdagseftermiddagar och akrobatik-dans med Maria Andersson och Sarah Houlihan på fredagseftermiddagar.

har hänt eller PAUSAS

Familjelördagen
....den 19 november var välbesökt och vi kommer att fortsätta konceptet. Våra gäster denna gången var Malmö Dansakademi, som bjöd på tre olika danser, plus en liten lektion i samba. Konstateljén hade öppet hela tiden och man kunde även delta i korta dramapass och "fikapass".
Vi ses igen lördagen den 4 februari.

Kulturupplevelser till förskolorna
Under hösten har Rosengårds förskolebarn fått lite extra uppmärksamhet på Drömmarnas hus, i form av olika kulturupplevelser ...och mer blir det.
Först ut var musikgruppen Skrot, som gav en konsert för 4-åringar. Över 100 barn tog del av detta och tyckte att det var väldigt spännande att se hur man kunde göra en flöjt av en morot och att se att det kan vara väldigt bra med en gitarr som också är en resväska.

...därefter kom Obanteatern med ”Fantastiska berättelser”. Tillsammans med drygt 60 stycken 5-åringar skapades berättelser på det som barnen ville skulle finnas med. Det blev mycket dinosaurier, lejon, tigrar och superhjältar i de här historierna.
Det känns väldigt bra att vi kunnat bidra till att fler barn har fått möjlighet till en kulturupplevelse och det uppskattades verkligen av både barn och förskolepersonal och som en pedagog sa:
”Vi är så tacksamma. Behovet är stort och det kan aldrig bli för mycket kultur”

Skapande skolaprojekt
Såhär inför årets sista månad, gör vi även de sista filminspelningarna med årskurs 4 och 5 i Svalövs Kommun.
Vi avslutar inspelningsperioden på Parkskolan och därefter blir det filmvisningar! Så i december blir det filmmys med popcorn och skräck, komedi och action.


Berga Grundsärskolan högstadie
Under två dagar träffar vi Grundsär årskurs 7-9 på Bergaskolan. Det blir två dagar fyllda av skulpterande och formgivande. Eleverna kommer att med kartonger i olika format, undersöka och formge skulpturer.

Stapelbäddsskolan
Under november och med avslutning i december genomför vi detta skapande skolaprojekt. 
Dansen har sina sista träffar och vi vill passa på att tacka Pietro för ett fint samarbete med skolans årskurs ettor.
Även skolans tvåor gör sina sista workshops nu under månadens första veckor med teater/cirkus.
Konst där vi träffar årskurs tre, kör nu igång med en intensiv workshopperiod för att vara klara lagom fram till lucia.

Läs mer om Skapande Skola med Drömmarnas hus HÄR

Hör mig! Ett filmiskt Arvsfondsprojet
Efter att vi nu är helt klara med filminspelningarna för den första stumfilmen, är det nu en hel del annat som försiggår i projektet. Vi har t.ex haft filmvisning för bl.a alla skådespelare i Malmögänget, som måndagen den 14 november fick se den första grovklippningen av filmen.
Utöver detta utdelades även högst välförtjänta personliga diplom, för allas fenomenala prestationer så här långt. Det blev en himla fin träff med mycket skratt, stolthet, kramar och inte minst lite extra festlig fika. 
Utöver detta pågår förberedelser för fullt inför att vi nu ställer in siktet mot Sjöbo, där vi redan efter årsskiftet startar upp workshoparbetet inför nästa filmproduktion. Det ska bli såå spännande!

loading...

Höstlovet i Drömmarnas hus
Under årets höstlov bjöd Drömmarnas hus in cirkus- och dansintresserade unga för träning med våra duktiga pedagoger. Det blev en fin vecka som avslutades med en stämningsfull  ”miniuppvisning” på Halloweentema, där främst föräldrar och syskon satt i publiken. 

Höstlovet i regionen
När skolorna tog lov passade vi på att besöka bibliotek, fritids, konsthallar och kulturhus. Fyra fartfyllda dagar med akvarulle i nya sammanhang och med nya samarbetspartners. Åtta för oss nya workshopmiljöer, som gav mersmak.

andra sammankomster

Stort GRATTIS till vinnarna av årets Kulturpalett, nämligen....
Ifö Center!

Temat för årets Rantafej är Kulturens rum och platser, som också är ett av utvecklingsområdena i Regional kulturplan för Skåne 2021-2024.

Vi var såklart på plats och tog del av intressanta föreläsningar och samtal. Alltid kul att träffa våra kära kolleger i Skåne!

Och... (trumvirvel) Kulturpriset togs hem av..... Niclas Lendemar.
Stora kramar och grattis från Drömmarnas hus!

CHAP- Uppsala Universitet
En gång i månaden anordnar CHAP (Child health and parenting) ett seminarium som berör barn-, ungdomar- och föräldrars hälsa. Med fokus på samhälleliga insatser, blev vi inbjudna att hålla ett digitalt seminarium och berätta om Drömmarnas Hus verksamhet, i kontexten av att främja barns psykiska hälsa. Närvarande på seminarierna är forskare och doktorander som är knutna till CHAP. 

Blivande hjältar på besök
Några studenter som studerar till grundskolelärare med inriktning fritidshem, kom och gjorde en intervju om Drömmarnas hus arbete.

Alltid roligt om vi kan få hjälpa till med att öka intresset av att använda sig av kultur med, av och för barn. Vi har mångårig erfarenhet av fantastiska samarbeten med fritidshem.

Tack för att ni kom och Lycka till!

Att leda en folkrörelse
....var rubriken för en heldagskonferens på Malmö Folkhögskola.

Dagen arrangerades av ABF Skåne, LO- distriktet i Skåne och Albins Folkhögskola och vår verksamhetsledare pratade om Drömmarnas hus arbete, från start till nu.

Vi hoppas att det var inspirerande och att många erfarenheter vi delade med oss, kommer till användning i det fortsatta arbetet inom folkrörelsen.

Tack för att vi fick bidra!Personaldag hos Drömmarnas hus
Vi blev så glada att Moderna Museet valde att lägga sin personaldag hos oss den 21 november. De fick såklart god mat och fika från våra bästa grannar, Yalla trappan. Vi hann även göra en föreläsning om Drömmarnas hus. Ett härligt gäng som vi hoppas snart få träffa igen!

Tack för besöket!

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt när vi har offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA