DHlogo_mobil

NYHETSBREV APRIL 2023

NYHETSBREV FRÅN DRÖMMARNA HUS


Allt flyter på skolor och fritidshem i regionen/Malmö. Även i våra egna hus händer mycket. Man ska inte bli förvånad om ett gäng små rånare (....?) springer förbi kontoret, det är nämligen filminspelning på gång...
Skapande skola, kurser, workshopar och andra möten avlösr varandra i Västra flygeln och i den gamla herrgården.

Nu ska vi bara hoppas att regn och blåst snart blir avlöst av sol och värme. I april händer det!!! .....dessutom fyller vi 33 år.

Olika prenumerationsalternativ hittar du här på sidan. 
Här kan du också avbryta din prenumeration.

/red.
Sammanfattning av året
Så har årsrapporten för 2022 landat. Den beskriver i ord, bild och video vad vi jobbade med förra året. Vi skickar ut den i tryckt form till alla våra samarbetsparter, kontakter och finansiärer. Den finns också i våra hyllor till studiebesök och kursdeltagare. Men du kan också bläddra i den online HÄR

Cirkuslek på fredagar kl. 13.00-13.45
...
för barn 3-6 år samt för förskolegrupper

Vi vill slå ett slag för att vi varje fredag kl. 13-13.45, erbjuder Cirkuslek, för de lite yngre barnen i åldern 3-6 år, här på Drömmarnas hus.

Våra två superduktiga cirkuspedagoger Maria och Carolina, finns då på plats och bjuder in till ett lekfullt cirkuspass. Vi tar här också emot bokningar av förskolegrupper på max 10 personer/pass.

Vid intresse anmäl eller boka HÄR. Varmt välkomna!

Kvällskurserna
Det är full aktivitet som gäller i samtliga våra kvällskurser. Det har också börjat trilla in flera bokningar från olika förskolegrupper till Cirkuslek, vilket är högst glädjande. Finns några bokningsbara datum kvar om någon förskola missat och/eller är intresserade av att boka in ett pass.

Uppehåll
Nu under påsklovet (vecka 14) gör vi i vanlig ordning ett uppehåll, men alla kurser fortsätter direkt efter lovuppehållet.


 Workshopar i regionen
Våra fina konstworkshopar rullar på tre dagarna i veckan. Vi har i dagsläget tre olika konstworkshopar som besöker skolorna runt om i Skåne, iForm, iBok och Akvarulle.

Teater play Film-workshopen genomförs denna månad i Dalby, där vi skapar kreativa filmer med fem stycken årskurs fyraklasser. Dagar fyllda av konstnärliga grupparbeten och problemlösande för eleverna. Fem intensiva dagar, där vi går från ide till färdig kortfilm i femtimmarspass.

www.drommarnashus.se/skola

Påsklovsworkshop för fritidshem - Ljudteater
En djupdykning i ord och ljud i ett ljudlandskap, utformat av eleverna i en dramatisk kontext. Eleverna skapar berättelser med ljud och ord. Tillsammans skapar vi en ljudupplevelse utifrån elevernas egna fantasi.

Fritidshem år 1-4
Ws 90 min
Påsklovsveckan mån-torsdag

Skapande skolaprojekt i huset
Under denna månad har vi skapande skola med Klagshamnsskolan. Under en dag träffar vi en klass och gör tre-fyra kortfilmer utifrån elevernas egna idéer. Skratt och kreativitet om vartannat i detta sprint- filmarbete, som avslutas med egen filmvisning här i stora salen på Drömmarnas hus.

HörMig!
Arbetet i projektet rullar på med full fart och våra tisdagsträffar med Sjöbogänget går som en dans. Nu börjar vi dessutom mer intensivt, leta efter inspelningslokaler inför filminspelningsperioden, spännande värre!

Efter påsken kommer vi även att få besök av SVT, som är lite nyfikna på vad vi gör i projektet. Ja massor är på gång, precis som det ska vara. Fortsättning följer…
drommarnashus.se/hormig

After school på Rosengårdsskolan
Så här mitt i terminen är det himla roligt att konstatera att det är många av eleverna på Rosengårdsskolan som deltar i våra ”After school”- aktiviteter. Konstworkshops på tisdagar och cirkus/akrobatik på fredagar. En verksamhet som är ett lika fint som viktigt samarbete mellan oss, Stiftelsen Momentum och Rosengårdsskolan. 

Storstädningen fortsätter
Nästan alla gratisgrejor är slut. Men vi har fortfarande möbler och andra spännande saker till salu, för små pengar. drommarnashus.se/outlet

prenumerera/avsluta

Våra standardutskick kommer 10 ggr/år + sommar- och julhälsning. Samt, när vi har stora offentliga arrangemang.

Skola/fritids-utskick kommer när vi har olika verksamheter att presentera. Ca: 6 ggr/år.

  • Kolla alla tecken extra noga.

KONTAKT

DRÖMMARNAS HUS

info@drommarnashus.se

040-211 211

bli medlem

Bli medlem i vår ideella förening. Både privatpersoner,
organisationer, föreningar och företag är välkomna.           
Läs mer HÄR.

nyheter och MEDIA