DHlogo_mobil

Äventyrets pedagogiska skafferi 2017

Startplats gul/röd

Alla går genom ringen som ligger på plats och sjunger samtidigt sången.
Lyssna och vänta.....

Äventyrsplatsen

Vi kommer att vara i Torup rekreationsområde, i en spännande och varierande skogsmiljö. Platsen där Malmöäventyret utspelar sig, är inte handikappanpassad. Om ni har frågor om detta rörande något specifikt barn, kan ni höra av er till oss innan. Vi kommer att göra vårt yttersta för att alla barn ska få vara med på ett eller annat sätt.
Bussen lämnar och hämtar här.

Din roll

Den vuxne som följer med klassen, oftast lärare, har alltid ansvar för sin grupp. Men du avgör själv om du ingår i gruppen, eller inte. Om du ingår i gruppen, så gör du det fullt ut. Om du inte ingår, så håller du dig lite i bakgrunden. Detta väljer du utifrån hur du och klassen fungerar bäst tillsammans.

En viktig funktion är att hålla samman gruppen. Ingen springer i förväg och ingen dröjer sig kvar. Av logistiska skäl kan det påverka vår timing i spelet, om alla inte går tillsammans i en samlad grupp.

Den vuxne bör såklart bejaka "världen/sagan" vi kliver in i, för att hålla upplevelsen så stark som möjligt för barnen. (spela med helt enkelt)

Starten

Ett par minuter innan start tar ni era grupper (gul/röd respektive vit/blå) till startplatsen. På en skylt hänger cykelslang och en första hjälpen-kit till en vuxen.
NI startar själv spelet genom att sjunga äventyrslåten och samtidigt gå genom väsenringen.
OBS: Vi startar inte före klockan 9.15 respektive 12.30, hur mycket ni än sjunger...


I första hjälpen-förpackningen: Plåster, gasbinda, visselpipa (för akut hjälp), samt mobilnumret till en Äventyrsrepresentant. Lämna förpackningen till Liza eller Kristian när ni lämnar Äventyret.

Ta med själv

Även om det är en torr period..... Äventyret sker helt ute i skogen och utanför stigar och leder. Alla elever bör därför ha lämpliga kläder för skogsvistelse som tål att bli fuktiga och smutsiga. Följ aktuell väderprognos.

MYGGMEDEL kan vara bra att ha med.

MOBILTELEFON Vi vill gärna att ni som lärare har med er en mobiltelefon ut på spåret som trygghet, men inga barn ska ha med sig mobiltelefoner. Har ni ett nytt eller tillfälligt telefonnummer på Äventyrsdagen, så tala om det för oss snarast.

OBS TVÅ PEDAGOGER/KLASS. Ni kommer gå ut på spåret som två halvklasser på max 15 elever/grupp. Det kan uppstå situationer då en av lärarna behöver bistå en elev.

PAUS Efter cirka en timme i Äventyret blir det en kort paus med liten fika. Vi vill därför att ni som ansvarig vuxen för er grupp bär med er den fika ni valt att ta med. Barnen ska alltså inte ha med sig någon väska eller ryggsäck ut på Äventyret.

Medicin & fästingar

Ni som lärare ansvarar själva för att ta med medicin eller liknande om era elever har något specifikt medicinskt behov eller allergi.
Eftersom vi kommer att vara i skogen finns det risk för fästingar. Kolla varandra efteråt. Glöm inte att informera föräldrarna så att de kollar av sina barn på kvällen.

Buss, lunch och toaletter

Ni får gratis skjuts med naturbussarna till och från Torup.
Vi gör vårt allra bästa för att pussla ihop klasser och bussar så bra som möjligt. Men det är möjligt att bussen måste hämta upp en klass till från en annan skola på vägen. Ni kommer få ett mail från Bergkvarabuss med er exakta hämtningstid 10 dagar innan Äventyrsdagen.

Äventyret sker vid två olika pass under dagen. Ni är i Äventyret FM eller EM.

FM: Klockan 9.15-11.00.
EM: Klockan 12.30-14.15
(Äventyrstider, inte busstider)

Vid Lyckevägens parkering kommer det att finnas tillgång till Bajamaja.



 

Startplats vit/blå

Alla går genom ringen som ligger på plats och sjunger samtidigt sången.
Lyssna och vänta.....