DHlogo_mobil

utställningar och workshops på Malmöfestivalen 2017

Fler bilder kommer inom kort.

Så mycket Kärlek som växte fram på Malmöfestivalens Kärleksvägg! Flera hundratals barn med föräldrar, mormödrar och farbrödrar skapade och byggde sin kärlek på Barnlandet, tillsammans med oss på Malmöfestivalen. Ingen kunde låta bli att titta på denna vackra vägg och såklart; alla ville fotograferas framför den! Så kärleken har spridits vidare i cyberspace (i många olika kanaler). Det magiska Flaskpost-trädet samlade också många, som storögt beundrade denna vackra installation.

Stort och varmt kärleksfullt Tack till: närmre 800 barn, som hjälpt till och skapat hjärtan till Kärleksväggen, stort tack till den fantastiska personalen på Malmöfestivalen, tack för alla fina samtal med besökare, varmt tack till alla härliga och goa organisationer och föreningar, som var våra grannar på Barnlandet och de vi delade workshoptält med. Så roligt och vilken härlig stämning det blev!

Tack för att vi fick vara med!

Artikel i Skånska (Skånskan) Dagbladet: www.skd.se/2017/08/12/barnen-hyllade-stan-med-karleksvagg/

Bakgrund
Drömmarnas hus fick en flaskpost som inte kunde öppnas, för vi var vuxna… Flaskposten kom från barn på Herrgården och när vi mötte dem hjälpte de oss att öppna flaskposten… Uppdraget vi fick genom flaskan var klockrent. Inte nog med det; vi ska ta med oss all deras kärlek och visa upp på Malmöfestivalen i augusti!

Vilket uppdrag!
Så klart gör vi det!  Under två veckors tid i juni månad, var fyra av Drömmarnas hus kultur-pedagoger ute i på olika platser i Malmö och workshopar med barn. Barnen skapade under temat ”Barns kärlek till Malmö”.
Drömmarnas hus samlade in barnens kärleksskapelser och byggde två installationer på Malmöfestivalen i Barnlandet 2017.

Kärleksväggen
Vi samlade barnens verk på en stor vägg. Där fanns också två vackra sittplatser, så att man kunde sitta och njuta och se en fin kärleks-installation gjord av barn. 
Vi fyllde på utställningen under Malmöfestivalen, d v s  vi anordnade två workshopar om dagen, fredag till tisdag för besökare, där man kunde skapa och fylla på Kärleksväggen. Det blev hjärtan i alla dess former, storlekar, material och färg. Hjärtat är en de starkaste universella symbolerna för kärlek!

Flaskpostträd
Vi fyllde ett träd med ca 350 vackra flaskor som barnen färglagt och fyllt med … just det, kärlek! 
Flaskorna innehöll också hemliga, kärleksfulla meddelande från alla barn.

workshops runt om i Malmö, INNAN Malmöfestivalen.

Rosengårds bibliotek
Husie biblioteket
Stadsbiblioteket/Barnens Verkstad
Garaget
Oxiebiblioteket
STPLN- Stapelbädden
Form Design Center
Vandraren 1 & 2

Samt fritidshemmen:
Rosengård fritids
Kommunikationsskolans fritidshem
Mölletofta fritidshem
Örtagårdsskolans fritidshem
Spåkulans fritidshem Stenkulaskolans fritids 
Sofielundsskolans fritids
Bulltoftaskolans fritids
Videdalsskolan fritidshem
Söderkullskolans fritids
Lindängeskolans fritidshem
Österportskolans fritids
Kulladalsskolan fritids
Ängslättsskolans fritids