Sommarföreställning juni - 2018!

Kompositörerna Miranda Gjerstad och Dima Volovnikshar skrivit musik och skapat ljudstämningar med hjälp av röster och ljud som samlats in tillsammans med boende under våren. Dramaturgen Vanja Hamidi Isacson har börjat arbeta och det blir spännande när allt nu ska sättas samman. Regissörerna Liza Fry och Hillevi Björnsson är i gång och arbetar med att lägga repetitionsscheman, roll- besättningar, den konstnärliga processen med mera.

Nu är vår scenograf och kostymör också klar och det blir Leif Persson, vilket vi är väldigt glada över! Leif samarbetade vi och Operaverkstan med i föreställningen Titanias Älvteater, där han gjorde både scenografin och kostym. Kira Fromark blir scenografi- kostymörassistent. Vi har också glädjen att kunna presentera att Alaa Rashid och Kaisa Englund är de skådespelare som kommer vara med i föreställningen. Vilket härligt gäng! Det känns otroligt kul!

Ja, det är mycket arbete och vi är glada att samarbeta med Sommarscen Malmö. Vår spelplats är nu klar och det blir mitt i Herrgården- i Vänskapsparken. Vi vill skapa en humoristisk familjeföreställning uppbyggd på medskapande och boendedialog där tematiken handlar om att sticka ut, där huvudpersonen bestämt sig för att äntligen våga vara sig själv, lämna sitt gamla jag och uppgradera sig. Likt Alice i Underlandet lockas denne in i en labyrint av spelledaren och spottas ut i drömska fragment av svart komik. En ensemble med 30- 40 medverkande blir det. Mer säger vi inte nu! Projektet är fortfarande i proces,s men vi lovar att du inte ska missa föreställningen som ska spelas i Vänskapsparken med premiär
lördag den 16 juni klockan: 14.00.

Dramadialog och musikworkshops

Vi har tillsammans med unga boende och dramaturgen Vanja Hamidi Isacson skapat ett format som vi kallar ”dramadialog” där vi via små korta speciellt framtagna scener (som spelas fram) startar samtal med boende kring tematiken Stick ut! Här har vi samlat in tankar, berättelser, erfarenheter och reflektioner över vad det kan innebära att sticka ut. Vi har här även försökt fördjupa vad som egentligen menas med begreppet/uttrycket ”Sticka ut” ?
Att sticka ut: frivilligt/ofrivilligt (medvetet/omedvetet). Positiv/negativ upplevelse?
Vi har försökt undersöka den positivt laddade aspekten av att sticka ut/bryta mot normer/göra sina egna val – både det medvetna och frivilliga valet som det svåra konfliktfyllda (hindren och konflikterna) och det befriande i att tillslut våga!
Men också den negativt laddade aspekten – att sticka ut/bryta av på ett sätt som är problematiskt och ofrivilligt; såsom rasism. Att på grund av sin hudfärg, språk eller religion ”sticka ut”.
Dessa spännande samtal har förts på olika mötesplatser och i olika forum i området, har spelats in och ligger bl a till grund för manus/dramaturgi arbetet inför kommande års familjeföreställning.
På ett liknande sätt har två kompositörer/musiker arbetat med ljud/musik. I workshopform har man med utgångspunkt från tematik spelat in olika tankar, uttryck, ljud, sång, texter och stämningar. Detta material kommer att ingå i föreställningens musikkomposition.

no-name

Ljud-musik-möte 171124