DHlogo_mobil

malmöäventyret 2017 (Avslutat)

Ännu ett lyckat äventyr är avslutat, denna gång i natursköna Torup.

1 1 50 elever har med hjälp av sina kunskaper kring allemansrätt, matematik och NO sett till att mänskligheten fortfarande kan vistas i naturen tillsammans med väsen och annat knytt.
Vi på Drömmarnas hus vill tacka alla som har gjort detta projekt möjligt. Pedagogisk Inspiration, Torupsrekreationsområde och alla engagerade lärare som har varit en stor del av att det uppstått många fantasifulla och spännande stunder i Torup. Tack också till alla i ensemblen som i sol och regn levandegjort fiktionen till alla elevers stora förtjusning.

Sedan urminnes tider, har lagarna kring allt levandes rätt, ja själva balansen mellan människoväsen och naturväsen, upprätthållits och respekterats. I vår tid känner vi dessa lagar som Alle mans rätt.
Lagen säger att människoväsen bara får röra – INTE störa och förstöra!


Till bokskogen i Torup har nu kommit ett människoväsen som både stör och förstör och har rubbat hela balansen. Ja, som kraftigt brutit mot den uråldriga lagen. Vrede och oro härskar därav nu bland skogens väsen. Det viskas om att de vill stänga skogen för alla människor. Och det, redan innan den första frosten lämnat den glömda dalen. Vi Halvväsen behöver hjälp med att stoppa det människoväsen som begår dessa illdåd och det snabbt! Till detta krävs modiga människobarn som kan och vet mycket om Alle Mans Rätt! Vi hoppas att vi ses i Torup när grönskan är skir och ljuset återvänt till vår vackra skog.

Högaktningsfullt eder
Vidar & Vildur

äventyrets pedagogik

För första gången, bjuder vi in enbart Malmöskolor till ett stort fantasieggande äventyr i utomhusmiljö. Ni behöver förbereda er noga, samla kraft och kämpa hårt. Följ med på en resa till en annan värld!

Äventyret bygger på en väl beprövad pedagogik som kombinerar kunskap med kreativitet. Ett spännande uppdrag motiverar eleverna att lära sig och de engageras under förberedelsen med att hämta in kunskap. Det övergripande temat för äventyret är lärande för hållbar utveckling och årets äventyr handlar om Allemansrätten. I Malmöäventyret har Drömmarnas hus också ett spännande samarbete med Matte- och NO-utvecklare från Pedagogisk Inspiration. Pedagogiken grundar sig i samarbete, delaktighet och interaktivitet. Alla måste hjälpas åt!
 

kontakt

KRISTIAN ALMQVIST

Projektledare på Drömmarnas hus
kristian@drommarnashus.se

040-311584   0708-373751

CAROLINE ULVSAND
Pedagogiskt Inspiration

caroline.ulvsand@malmo.se
0729-819761

SNABBFAKTA

ÄVENTYRET: SKOG, KUNSKAP, SPÄNNING

ÅLDER: ÅK 2-elever från Malmö.

PLATS: I TORUP UNDER MAJ MÅNAD

Generellt om äventyrspedagogik,
samt våra tidigare Äventyr  HÄR

var i torup?

videoteaser till lärare

Videoteaser till eleverna

Artikel av Pedagog Malmö

Pedagogisk inspiration

Malmö Stad
Grundskoleförvaltningen
Pedagogisk Inspiration
Rönnbladsgatan 1 B
205 80 Malmö
040-34 10 00
0729-819761

Mer om Pedagogisk Inspiration här.