HOPP - projektet fortsätter

Året år nu 2020...

Både spännande och lite läskigt. Man kan ju lätt gå in i det läskiga och då undrar man hur i hela världen det ska gå? Kommer det överhuvudtaget att gå?... Är det något vi behöver så är det ju hopp. Hopp om framtiden.

Kan vi samla in hopp? Finns det? Vilka vill lyfta fram hoppet? Och vill de ge hopp till oss, till andra människor? Och HUR gör vi det i så fall? Tankarna var många och så föddes projektet Hopp.

Vi har samlat in texter från barn, unga och vuxna framförallt i Rosengård, men också på andra ställen i Malmö under 2019. Vi fortsätter under våren 2020. Insamlingen sker både i workshopsform och i dramadialog, beroende på vilka grupper vi arbetar med. En spännande, vaskande arbete pågår.

Men kanske där är fler än vi som tänker att det behövs hopp? Fler som är lite som vi… Kan vi hitta dem? Bjuda in dem och höra om de vill vara med på något vi skapar tillsammans… Där vi kan ge hopp och ge utrymme för hopp. De måste finnas!
Så började sökningen med ljus och lykta… Vilka är de? Oj, ja, vi vaskade fram dem. Hemliga möten hölls. Vill de vara med?
JAAA! De ville verkligen vara med! Vi är många nu. Och vi alla tillsammans kommer att få hoppet att lyfta!

Mer kan vi inte säga nu… För det är hemligt. Väldigt hemligt. Så sch! Inte ett ljud om detta till någon.

Pst. Men du, allt får du reda på den 1 april när vi fyller 30 år. Så håll ut till dess.

hoppworkshop. nu även för vuxna.

Vi gläds över det faktum att alla våra regionala HOPPworkshops för åk F-3 bokades upp inom loppet av några timmar, riktigt roligt!

Vi tar också med oss de önskemål vi fick från lärare som arbetar med äldre elever, att även dessa skulle ha ett stort behov av att få arbeta med tematiken HOPP. Om möjligt så kanske vi återkommer till hösten med en ny workshopomgång. Även på sportlovet är samtliga workshops redan fullbokade av olika fritidshem från Malmö.

Vi kommer inom kort att erbjuda HOPPworkshopar till vuxna under mars månad, men här arbetar vi mer med riktade inbjudningar.
Dock…om någon skulle vara intresserad av att få besök av Drömmarnas hus kulturpedagoger på temat HOPP under mars månad, så går det bra att skicka en intresseförfrågan till ann-marie@drommarnashus.se OBS! Gäller enbart vuxengrupper (t ex företag, organisationer, föreningar och eller/andra grupperingar av vuxna)

Workshop för studenter Heimstadens studentbostäder i Kryddgård/Rosengård:
Fredagen den 20 mars kl: 14-16
Tid: Plats: Konstateljén i Drömmarnas hus, Frölichs väg 4
Antal platser: max 20 personer

Anmälan görs till:  ann-marie@drommarnashus.se.
Anmälan sker enligt principen först till kvarn
 

proj. hopp finansieras av:

HOppworkshop i skolan

HOPP-WORKSHOPEN ÄR EN DEL AV PROJEKTET HOPP.