DHlogo_mobil

ÄVENTYRET 2011

Karl Kontroll och den fria viljan

 

De fyra elementen har försvagats och håller på att förlora sin naturliga kraft. Karl Kontroll har nämligen ett omättligt behov av att kontrollera allt. Han har förslavat elementen så att eldens poesi, vindens dans, vattnets musik och jordens förmåga att skulptera håller på att gå förlorad. De forna naturkrafterna som är beroende av varandra är fängslade i små reservat var och en för sig. Här kämpar de nu för sin överlevnad.

Men i skogen finns också ett femte element – Den fria viljan. För varje dag som går förlorar hon mer och mer kraft och hennes sista hopp står till människobarnen. Till dem skickar hon nu en vädjan som bara kan uppfattas av dem som har förmågan att lyssna på sina egna behov, förstå andras behov och samarbeta för allas bästa.

Sagoäventyret ägde rum under våren 2011, med spelplats i den fantasieggande skogen på Fulltofta strövområde. Sagoäventyret skapades, iscensattes och producerades av Drömmarnas Hus, med stöd av Arvsfonden, Region Skåne, Stiftelsen Skånska Landskap och Malmö stad.

kontakt

film

Pedagogiskt skafferi